Ekonomi

Araç sahipleri dikkat! Yüzde 25 indirim geliyor

Türkiye’de corona virüsü salgınından sonra yapılandırma düzenlemesi devreye sokuldu. Yapılan düzenleme ile beraber, araç sahiplerini sevindirecek değişikliklerin yapıldığı öğrenildi. Buna göre, trafik cezaları yapılandırmayla peşin ödenirse, anaparadan yüzde 25 indirim yapılacak. İndirimden yararlanmak için ise en son 31 Aralık tarihinde başvuruda bulunmak gerekiyor.

Devlet borcunu ödeyemeyen vatandaşların rahatlaması için yapılandırma düzenmesini devreye soktu. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme araç sahiplerini de sevindirecek değişiklikler içeriyor. ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’ başlığı ile Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme ile trafik cezası ile köprü ve otoyol kaçak geçiş gibi idari para cezalarında yapılandırma gidildi. Ödenmediği için katlanan veya geç bildirim yapıldığı için yeni fark edilen trafik cezaları bulunanlar yapılandırmaya başvururlarsa peşin ödemeyi seçerse ceza asıllarında da yüzde 25 indirimden faydalanabilecekler.

Yüzde 90 silinecek

Köprü ve otoyollarda geçiş ücretini ödemeyen ve geçiş ihlali cezası bulunan vatandaşlar, yapılandırmaya başvurduklarında, giriş-çıkış yaptığı mesafeye ait ücretin 4 katı idari para cezasından da kurtulacaklar. Ayrıca peşin ödemede enflasyon farkının yüzde 90’ı da silinecek.

Son tarih 31 Aralık

Yapılandırmadan faydalanmak isteyenlerin en ge. 31 Aralık’a kadar başvuru işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. İlk taksit süresi olan ocak sonuna kadar trafik ve kaçak geçiş cezalarını peşin ödeyen yüzde 25 indirim yapılacak. Kalan borcun tamamını ikinci taksit süresinde ödeyene de anapara üzerinden yüzde 12.5 indirimden faydalanacak.