Kamu

Apple şirketi 15 bin TL maaşla İzmir, Ankara ve İstanbul'da personel alımı yapıyor! O sorulara dikkat!

Dünyaca ünlü şirket Apple, İzmir’de servis ve destek elemanı işe alacak. 15 bin TL maaş verdiği konuşulan Apple’ın iş görüşmesindeki sorular ise insanı terletecek türden…

APPLE İZMİR’DE DE PERSONEL ALIMI YAPIYOR

Dünyanın en büyük ve en çok kar eden şirketlerinden Apple, personel arayışlarına hız verdi. Apple, İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra İzmir’den de eleman arıyor. Ayda 15 bin TL ücret verdiği konuşulan şirket, servis ve destek elemanlarını işe alacak.

APPLE’DA İŞE BAŞLAMAK KOLAY DEĞİL! ÖNCE O SORULARI BİLMENİZ GEREK

Apple’ın iş görüşmelerinde sordukları sorular da ortaya çıktı. Çalışanlarının müşteriler karşısında vereceği tepkileri ölçen Apple, onları bir nevi “sınava” tabii tutuyor.

İşte İzmir’de de personel arayan Apple’ın, iş görüşmelerinde sorduğu bazı sorular:

İnternet dağıtımını sağlayan modemin nasıl çalıştığını, küçük bir çocuğa anlatıyormuş gibi anlatın.

Elinizde iki yumurtanız var ve bu yumurtaları sağlam şekilde binanın en üst katına çıkarmak istiyorsunuz. Bunun için en iyi yol nedir?

Şu an ilginç bir problem düşünün ve bunu nasıl çözeceğinizi bize anlatın.

10’u tura, 90’ı yazı olacak şekilde 100 adet bozuk paranız var. Paralara temas edemiyorsunuz ve paraları göremiyorsunuz. Bu paraları 5 tura 45 yazı olarak şekilde 2 parçaya nasıl bölersiniz?

Mağazada bir süredir beklemeden sıkılmış ve sinirlenmiş bir müşterin var. Microsoft bilgisayar alacağını söylüyor. Onu nasıl vazgeçirirsin?

Bir kalem düşünün, bu kalemin fiyatını hangi kriterlere göre belirlersin. Kalemin fiyatı ne olur?

Elinizdeki parayı 3 defa havaya attınız ve sırayla tura-tura-tura-yazı geldi. Sonra yapacağınız atışta tura veya yazı gelme olasılığı nedir?

Bir yanıt yazın