Ekonomi

Antalya Ticaret Borsası açıkladı! Zam rekortmeni domatesin ardından diğer sebzelerin fiyatı da yükseldi!

2021 yılının sonlarına doğru ani bir artış gösteren döviz kurları ve altın piyasası, gündelik hayatta alınan birçok hizmete zamlı fiyatlar olarak yansıdı. 2021 yılının aralık ayından beri süren sebze ve gıda zamlarının rekor verileri, ağızları açıkta bıraktı.

Antalya Ticaret Borsasının yeni dönem verileri ışığında yapmış olduğu açıklamalara göre ocak ayı sebze ve meyve fiyatlarının, bu zaman kadar görülmemiş oranlarda zamlı fiyatlara maruz kaldı gözlendi. Vatandaşları endişelendiren bu açıklamalardan sonra, dalgalı seyreden döviz kurlarının bir zam haberine daha neden olup olmayacağı merak konusu oldu.

Antalya Ticaret Borsası Hallerde Satılan Meyve ve Sebzelere İlişkin Verileri Açıkladı!

Son dönemde yaşanan gıda zamlarından sonra alım gücü düşen vatandaşın isyanı devam ederken, Antalya Ticaret Borsasından gelen açıklama yüksek zam oranlarını gözler önüne serdi. Geçtiğimiz yılın son haftalarından şimdiye kadar, market reyonlarına ve Pazar tezgahlarına yansıyan yüksek zamlar, bilimsel veriler aracılığı ile açıklandı.

Antalya Ticaret Borsasının yapmış olduğu meyve ve sebze hali araştırmasına göre sebze fiyatlarının oldukça arttığı gözlendi. Meyve fiyatlarında ise geçtiğimiz yılın ocak ayına göre yüzde 1,31 oranında azaldığı bildirildi.

Domatese Tarihi Zam!

Her evin ihtiyacı olan ve gündelik hayatta her kesimden vatandaşın sıklık ile tükettiği bir sebze olan domatese gelen zam oranı, herkesi şaşkına uğrattı. Antalya Ticaret Borsasının, meyve ve sebze hallerine ilişkin yürütmüş olduğu çalışmaya göre 2022 ocak ayı domates fiyatlarının, 2021 ocak ayı domates fiyatlarına göre yüzde 107 oranında zamlandığı ortaya çıktı.

Domatesin fiyatı ile ilgili ortaya konan yıllık veriye göre sebzenin fiyatına yapılan zammın, son 7 yılın en yüksek seviyesi olduğu bildirildi.

Miktar Endeksleri Açıklandı!

Antalya Ticaret Borsasının meyve ve sebze hallerinde yürütmüş olduğu fiyat araştırması sonucunda, sebze ve meyvelerin miktar endeksleri de ortaya kondu. Yayınlanan ocak ayı verilerine göre sebze miktarının aralık ayına göre yüzde 22,5 oranında, meyve miktarının ise yüzde 5,91 oranında azaldığı bilgisi kamuoyu ile paylaşıldı.