Gündem

Almanya’da TURKOVAC’a Veto! Yerli Aşıya Giriş Yok!

Yerli aşı TURKOVAC için çalışmalar hızla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde acil kullanım onayı alan ve Faz-3 çalışmalarından da olumlu sonuç çıkan TURKOVAC, aşı randevu sisteminde de kullanıma açılmıştı. Ancak bugün TURKOVAC cephesinde flaş bir gelişme yaşandı. Almanya’dan yapılan açıklamaya göre yerli aşı TURKOVAC kabul edilmeyecek. İşte detaylar…

Türklerin Vize Şartı Güncellendi!

Yerli aşı TURKOVAC’a Almanya’dan veto geldi. Almanya, Türkiye için giriş şartlarını yeniledi. Almanya tarafından yapılan açıklamaya göre geçerliliği olan aşıları yeterli dozda yaptırmayanlar ülkeye alınmayacak. Buna göre Moderna, BioNTech, AstraZeneca, Johnson&Johnson aşılarından birini tam dozlarını olmayanlar Almanya’ya alınmayacak. Rus, Türk ve Çin aşısı Almanya tarafından kabul edilmedi.

Ancak Almanya’da zorunlu işlerinin olduğunu kişi kanıtladığı takdirde karantina şartıyla Almanya’ya giriş yapabilecek. Almanya’dan yapılan açıklamaya göre; “Zorunlu seyahat nedeni yoksa da aşı olmamış kişiler başvurabilir. Ancak ülkeye girişe, tüm dozlar tamamlanınca izin verilecek” ifadeleri kullanıldı.

Almanya, resmi vize işlemleri sitesinde aşı olmayanların alınmadığını, tam doz aşı şartlarının olduğunu su sözlerle ifade etti; “Önümüzdeki 3 hafta içinde Almanya’da acil bir randevuya katılma zorunluluğu kanıtlanabildiği takdirde (örn. mahkeme duruşmasına tanık olarak davet edilme gibi), Schengen vizesi başvuruları, önceden randevu alınmaksızın, yalnızca İstanbul ve çevresinden sorumlu Gayrettepe’deki iDATA Başvuru Merkezi’ne teslim edilebilir.”

Almanya TURKOVAC için “Etkinlik olarak Çin aşısına benzeyen bir vektör aşı. Henüz aşılanmamış ve milliyetçilik sloganlarına ihtiyaç duyanlara yapılabilir. Yandaş medya, bu aşıyı Erdoğan’ın sözleriyle övüyor ama bilim adamları çalışmanın üçüncü doz sonuçlarının açıklanmasını talep ediyor” ifadelerini kullandı.