Gündem

AB Büyükelçisi canlı yayında açıkladı: AB, Türkiye’deki göçmenler için istihdam projesi başlatıyor

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı ve AB Büyükelçisi Nikolaus Meyer-Landrut, Bloomberg HT yayınında göçmenler ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Bir süredir AB’nin, NATO’nun ve Türkiye’nin gündeminde Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş yer alırken, Suriyeli göçmenleri ve Türkiye’yi ilgilendiren önemli bir bildiri geldi. Meyer-Landrut, canlı yayında yaptığı açıklamada, istihdam olanağı iyi olan tekstil sektörü ve ayakkabı sektöründen göçmenlerin ve geçici koruma altında olanların, girişimci olmalarına destek verildiğini açıkladı. AB Büyükelçisi’nin açıklamaları “AB’den, Türkiye’deki göçmenlere istihdam desteği” olarak yorumlandı.

Göçmenlere İstihdam Fırsatı Sunuluyor

Uluslararası gündemde bir süredir Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş yer alıyor. Ukrayna’daki savaş gündeme gelmeye devam ederken, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı ve AB Büyükelçisi Nikolaus Meyer-Landrut’tan Bloomberg HT yayınında kritik açıklamalar geldi. Meyer-Landrut açıklamasında hem Suriyeli göçmenlerin hem de yerel halkın hem de geçici koruma altında olanların, girişimci olmalarının sağlanması durumunda, bunun hem göçmenlerin entegrasyonuna hem de Türkiye ekonomisine katkı sağlayacağını ifade etti. Yayında kendisine gelen soruları da yanıtlayan AB Büyükelçisi, Enhancer projesinde ana hedefin ise “Hem Suriyeli göçmenlere hem de geçici koruma verilenlere yardımcı olmak, istihdam ve istihdam fırsatları sunmak” olduğunu dile getirdi.

“Proje 11 Şehirde Gerçekleşiyor”

Söz konusu projenin hem göçmen entegrasyonuna hem de Türkiye ekonomisine faydalı olacağını ifade eden Meyer-Landrut “Proje ülke genelinde, göçmen ve geçici koruma altında olanların yoğun olduğu 11 şehirde gerçekleşiyor. Bakanlıkla bazı görüşmeler yapılarak sektörlere de karar verildi. İstihdam olanaklarının daha iyi olduğu sektörler seçildi. Özellikle tekstil ve ayakkabı sektörlerinin ne kadar büyüdüğünü dinledik. Pazara ve üretim noktalarına yakınlıklar göz önüne alınarak karar verildi. Hem yöre halkı hem de göçmenlere katkı sağlama esas alındı” dedi.