Gündem

9. Yargı paketi hazırlanıyor: Kadına şiddetin cezası artacak!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 9. Yargı Paketi’nin hazırlıklarının devam ettiğini ve kadına şiddetle mücadelede cezaların artacağını açıkladı. Meclis’in takvimi nedeniyle 8. pakette yer alamayan konuların 9. Paket’te ele alınacağını vurguladı.

Kadına şiddetle mücadelede yenilikler

Kadına şiddetle mücadelede cezaların artırılacağını belirten Tunç, geçen yasama döneminde yapılan düzenlemelerle birlikte kasten öldürme suçlarında cinsiyet ayrımı yapılmasının önüne geçildiğini ifade etti. İhmal edilen hususların da yeni paketle ele alınacağını belirtti.

Spor alanında şiddetin önlenmesi

Tunç, spor alanında yaşanan şiddet olaylarını da değerlendirdi. Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası yaşanan olaylarla ilgili mevzuatın gözden geçirilebileceğini ve yeni düzenlemelerin Meclis’e sunulacağını açıkladı.

Hukuk ve ekonomi ilişkisi

Hukuk ve ekonomi ilişkisine de değinen Bakan Tunç, yatırımcıların öngörülebilirlik ve hukuki güvence taleplerini vurguladı. Hukuk devletinin temel prensipleri olan hukuki güvenlik ve verimliliğin önemine işaret etti.

Yeni anayasa talebi

Anayasa’da yapılması gereken reform niteliğindeki değişikliklere de değinen Tunç, darbeci ve vesayetçi ruhun tamamen terk edilmesi ve yeknesaklığın sağlanması için yeni bir anayasa ihtiyacının olduğunu dile getirdi.

Uluslararası hukuk süreci

İstanbul’da meydana gelen ve uluslararası boyutta bir hukuk sürecine dönüşen olaya da değinen Tunç, ABD makamlarından iade talebinde bulunduklarını ve sürecin takip edildiğini belirtti.

8.paket ile yapılan düzenlemeler

Önceki 8. pakette yapılan değişikliklere de değinen Tunç, icra ve iflas kanunu, terörle mücadele kanunu, Türk Medeni Kanunu gibi pek çok alanda değişikliklerin gerçekleştirildiğini hatırlattı.