Gündem

6 muhalefet lideri yeniden bir araya geldi, seçimler için yol haritası belirlendi: Ortak aday çıkarılacak

Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş Mutabakat Metni’ni imzalayan 6 muhalefet partisinin lideri, dün akşam 2. kez bir araya geldi. 6 muhalefet lideri, cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turda kazanmak için izleyecekleri yol haritasını da bu görüşmede belirledi. Belirlenen yol haritasına göre 6 muhalefet parti lideri yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimi için ortak bir aday çıkaracak ve seçimi ilk turda kazanmak için hep birlikte çaba gösterecekler. Yapılan görüşmelerde cumhurbaşkanlığı seçimi için kimin ortak aday gösterileceği konusu merak uyandırırken, öte yandan HDP’nin de ortak tek aday ve ilk tur formülüne destek verdiği ifade edildi.

6 Muhalefet Lideri Bir Araya Geldi

Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş Mutabakat Metni’nin imzalayan muhalefet parti liderleri dün akşam 2. kez toplandı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu söz konusu ikinci buluşmada yer aldı.

Ortak Bir Yazılı Açıklama İmzalandı

Ahlatlıbel’de yapılan ilk görüşmeden 1,5 ay sonra yapılan ikinci görüşme dün akşam saat 19.40’ta başladı ve toplantı yaklaşık 5 saat boyunca devam ettikten sonra 00.30’da sonlandı. 5 saat süren toplantının ardından liderler ortak bir yazılı bildiriye de imza attı. İmzalanan ortak yazılı açıklamada, seçim kanunu teklifi üzerinde görüş alışverişi yapıldığı belirtildi. Söz konusu ortak bildiride “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ekonomik kırılganlıkları ciddi biçimde artırmıştır” ifadelerine yer verildi.

Fikret Bila’nın yazısında yer alan bilgilere göre muhalefet liderlerinin görüşmedeki ana gündeminde cumhurbaşkanlığı seçiminde nasıl bir yol izleneceği maddesi yer aldı. Bunun ilgili liderler arasında fikir alışverişleri yapıldığı belirtilirken, ortak bir aday çıkarılmasında çaba gösterileceği belirtildi.