Gündem

3. doz corona virüsü aşısı ile ilgili flaş açıklama: Aşıdan 15 gün sonra gözleniyor!

Türkiye’de milyonlarca vatandaş Sinovac aşısı vuruldu. İlk 2 dozu vurulanlar için 1 Temmuz’dan itibaren “Hatırlatıcı doz” olarak da bilinen “3. doz aşı” uygulamaya kondu. Vatandaşlar 3. Doz hakkında araştırmalara devam ederken, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Tufan Tüfek’ten flaş bir açıklama geldi. Dr. Tüfek 3. doz Sinovac aşısı yapılanlarda 15 gün sonra 10-20 kat antikor artışı gözlemlendiğini bildirdi.

Corona virüsü salgınına karşı aşılama çalışmaları devam ediyor. Sağlık Bakanlığı son verilerine göre, 15 milyon 942 bin 046 kişi ikinci doz corona virüsü aşılarını vuruldu. Ancak 1 Temmuz’dan itibaren “Hatırlatıcı doz” olarak da bilinen “3. doz aşı” uygulamaya kondu. 3. Doz vurulma konusunda tedirgin olan vatandaşlara ise güzel haberi Dr. Tüfek verdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Tüfek şu ifadeleri kullandı:

“2 doz Sinovac yapılanlara 3. doz Sinovac (hatırlatma) yapılmasının Faz 2 çalışmasının sonuçları açıklandı. Sonuçlar oldukça iyi, aşıdan 15 gün sonra 10-20 kat antikor artışı gözleniyor. Gerçek yaşam verilerini de bekliyoruz.”
Sağlık Bakanlığı aşı programında 3. Doz aşılar için öncelik 50 yaş üstü kişilere ve sağlık çalışanlarına verildi. Aşı olmak isteyen vatandaşlar e-Nabız veya MHRS sisteminden aşı randevularını oluşturabilirler.