Gündem

20 Temmuz 2020 corona virüsü tablosu! Kaç vaka kaç, ölüm var?

Tüm dünyada corona virüsü salgını ile mücadele sürüyor. Henüz kesin tedavi yöntemi bulunamamış olan corona virüsü vakaları, Türkiye’de uzun süre sonra yeniden binin altında seyrediyor. 19 Temmuz tarihli tabloya göre ülkemizde son olarak 997 vaka tespit edilmişti. Peki, 20 Temmuz corona virüsü tablosu belli oldu mu?

Sağlık Bakanlığı tarafından corona virüsü tablosu her gün güncelleniyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise resmi twitter hesabı üzerinden güncel tablo değerlendirmelerde bulunuyor. Bakan Koca 19 Temmuz corona virüsü tablosu için yaptığı değerlendirmede, “Her gün 1000’e yakın hastamız şifa buluyor, 1000’e yakın yeni vakamız oluyor. Yeni vakaları durdurabilirsek aktif vaka sayısı hızla azalmış olacak. Hedefimiz; iyileşen sayısında artış, yeni vaka sayılarında düşüş. İyi haberler, alacağımız tedbirlere bağlı.” İfadelerini kullanmıştı. Peki, 20 Temmuz corona virüsü tablosu belli oldu mu?

20 Temmuz corona virüsü tablosu

Sağlık Bakanlığı 20 Temmuz corona virüsü tablosunu paylaştı. Bakan Koca sosyal medya üzerinden yaptığı değerlendirmede, “SON ÜÇ GÜNDÜR ortalama günlük vaka sayısı EN YÜKSEK beş ilimiz: İstanbul, Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, Bursa. EN DÜŞÜK 5 ilimiz: Artvin, Bilecik, Tunceli, Edirne, Bayburt. Tunceli, Nevşehir, Kastamonu, Artvin ve Aksaray’daysa şu an pnömonili hastamız yok.” ifadelerini kullandı.