GündemKamu

1 Aralık tarihine kadar yapmayan ceza öder: Altında aracı olanlar dikkat! Duyuru yapıldı!

Kış lastiği uygulaması her yıl olduğu gibi bu yıl da devam ederken vatandaşar Aralık ayında başlayacak kış lastiği uygulaması ile ilgili merak ettiklerini araştırmaya başladı. Aralık ayında başlayacak olan kış lastiği uygulamasında uymayan vatandaşlara idari para cezası uygulanacağı bildirildi. Peki kış lastiği hangi araçlar için zorunlu? İşte detaylar

KIŞ LASTİĞİ NE ZAMAN TAKILIR?

Kış lastiği takma zorunluluğu her yıl 1 Aralık’ta başlıyor. Kararla, yolcu ve eşya taşımacılığında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihlerinde kış lastiği kullanıyor.

KIŞ LASTİĞİ HANGİ ARAÇLAR İÇİN ZORUNLU?

Kış lastiği uygulaması, yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki şahsi araçlar için zorunlu değil. Öte yandan can ve mal güvenliği için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması önerilir.

Söz konusu uygulama ile kış lastiği olmayan araçların yolu kapatması ve insanların mağduriyete uğraması önlenmeye çalışılıyor.

Kış lastikleri, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuşu ve yüksek güvenlik sağlıyor.