Gündem

Zorla çalıştırılan kronik hasta koronavirüsten öldü!

Diyarbakır Ergani Devlet Hastanesi pandemi servisinde çalışan temizlik görevlisi, kronik hasta olduğu gerekçesiyle yerinin değişmesi için başvuru yapmasına rağmen sonuç alamayınca koronavirüse yakalanarak öldü.

Murat Yumruk, 4 yıldır hizmet verdiği Ergani Devlet Hastanesi Çocuk Servisinden, bir bölümü covid19 hastalarının tedavisi için hizmet veren servise alındı. Temizlik görevlisi olarak çalışan Yumruk’un, kronik rahatsızlıklarını gösteren raporla görev yerinin değiştirilmesi için defalarca başvuru yaptığı öğrenildi.

Hepatit B ve karaciğer büyümesi hastalıkları olan Yumruk, mevcut sağlık raporlarını hastane yönetimine gösterdi ve risk grubunda olması sebebiyle covid19 servisinden alınmasını talep etti. 7 Ay boyunca hastane yönetimine bir çok talepte bulunan Yumruk’a, her defasında olumsuz yanıt verildi. Gelişme sağlayamayan Yumruk bu sefer de Sağlık Bakanlığı ile iletişime geçti fakat buradan da sonuç alamadı.

Murat Yumruk iki hafta önce koronavirüs belirtileri göstermeye başladı. Test sonucu pozitif çıkan temizlik görevlisi kendisini evde karantinaya aldı. Yumruk’un sağlık durumu kötüleşince çalıştığı hastanede tedavi altına alındı. Hastanede tedavi için gerekli ilaçların olmaması nedeniyle Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesine sevk edilen Yumruk, teşhis konulmasından 8 gün sonra hayatını kaybetti. Yumruk’un cenazesini alan aile bireyleri vefat eden adamı kendi imkanları ile Ergani Asri Mezarlığına defnetti.

Karantina altında olduğu için cenaze törenine katılamayan eş Ayşe Yumruk, eşinin ölümünden Ergani Devlet Hastanesi yönetimini sorumlu tuttu.  Ayşe Yumruk hastane yönetiminin eşinin ölümüne seyirci kaldığını belirterek suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. 4 çocuğunun olduğunu ve eşinin çalışmak zorunda olduğunu dile getiren Yumruk, “Kronik hastalıklarından dolayı risk grubunda olduğunu defalarca söyledi, ancak dinleyen olmadı. Onu sürekli rotasyon yapılacak diye oyaladılar” dedi.