Ekonomi

Zor durumda olan ev hanımlarına devletten 12 Bin TL yardım! Başvurular e-devletten yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yapmış olduğu çalışmalar kapsamında, zor durumda kalan ev hanımları için sosyal yardım duyurusu yapıldı. Ekonomik olarak zorlanan ev hanımları için devlet 12.000 TL sosyal yardım desteğinde bulunacak. İşte haberin detayları…

Ekonomik anlamda güçlük çeken ev hanımları için sosyal yardım desteğiyle ilgili açıklamalar yapıldı.2024 yılında bunun gibi birçok sosyal yardım desteği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulmuştu. Geçimini sağlamakta güçlük çeken ve zor şartlar altında kalan ev hanımları için müjdeli haber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geldi. 12.000 TL sosyal yardım desteğinde bulunulacak. Sosyal yardımdan yararlanmak isteyen ev hanımlarının e- devlet üzerinden giriş yapması gerekiyor. TC kimlik numarasıyla sosyal yardım desteği talep başvurusunda bulunulabilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımları arttırıyor.

Devlet, alım gücü düşük olan vatandaşlar için de sosyal yardım desteklerini arttırmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara birçok destek sağlanıyor. Bu sosyal yardım projeleriyle birlikte yeni projelerin de gündemde olduğu biliniyor. Ekonomik anlamda zor durumda olan kadınlara yönelik yapılacak sosyal yardımlar ev hanımlarına müjde oldu. Ev hanımlarına yönelik olan sosyal yardım başvurusunda gelir seviyesinin baz alınacağı biliniyor. Muhtaçlık seviyesinde olan kadınlar için yapılan bu sosyal yardım desteğinin maddi anlamda yükleri biraz da olsun hafifleteceği düşünülüyor.

Başvurular E-Devlet sisteminden yapılacak.

6 ay süreyle yapılacak olan sosyal yardım desteği için başvurular E-Devlet üzerinden alınacak. Yapılan başvuruların inceleme sürecinin ardından muhtaçlık durumu tespit edilen hanımlara ödemeler yapılmaya başlanacak. Yaklaşık olarak 6 ay süreyle aylık 2 bin TL olmak üzere yapılacak olan sosyal yardım desteği toplamda 12.000 TL ‘ye kadar ulaşacak. Ayrıca ev hanımlarına yönelik olarak yapılan bu yardımların PTT veya Ziraat Bankası tarafından ödemelerinin gerçekleştirileceği biliniyor. Ödemelerin her ayın 15’inde başvurudaki TCKN ve IBAN numaraları üzerinden yapılacağı bildirildi.