GündemKamu

Ziraat kredi kartı ekstresi alanlar dikkat: Borcunuz varsa duyuruldu!

Ziraat Bankası internet sitesi üzerinden ekstre kampanyasını duyurdu. Ziraat Bankası’ndan alınan bilgilere göre 31 Aralık tarihine kadar kredi kartı borcu olan vatandaşlar kredi kartına gelen ekstrenin yüzde 50’sini ödedikleri taktirde geri kalan borçlarının ertelenebileceği duyuruldu.

Ziraat Bankası ekstre kampanyasından bahsederken son başvuru tarihinin 31 Aralık olduğunu ve ertelenecek olan yüzde 50 borcun ise faiz olmadan erteleneceğini bildirdi.

NASIL YARARLANABİLİRİM?

Ekstre borcunun belirlenen oranda ödenmesi koşuluyla, kalan borç tutarı için (nakit çekim tutarları hariç) uygulanacak alışveriş faiz oranında indirim sağlayan özelliktir.

Nefes Ayları özelliğinden SMS (NEFESAYLARI boşluk kartın son 6 hanesini 4757’ye göndererek), Bankkart Mobil, Ziraat Mobil, İnternet Şube, Müşteri İletişim Merkezi ve Şubelerimiz kanalıyla yararlanılabilir. Bu kanallardan geçmiş ve aktif başvurular izlenebilir ve iptal edilebilir.

Bankkart Mobil uygulamasından Bankkart Dünyasındaki “Nefes Ayları” menüsünden özelliğe katılınabilir.

Bu özellikten faydalanabilmek için, ilgili ekstre borcunun %50’sinin ödenmiş olması gerekir.

SADECE EKSTRE TERCİHİ TL OLANLAR BU FIRSATTAN YARARLANABİLİR

Başvuru anında ve faiz indiriminin yansıyacağı bir sonraki ekstre kesildiğinde müşterinin yakın izleme ya da kanuni takip kaydı olması, kendisine ait herhangi bir kartında gecikmeye düşmüş ekstre borcu veya kart üzerinde herhangi bir bloke bulunması halinde faiz indirimi uygulanmaz.

Sadece ekstre tercihi TL olan kartlar bu özellikten faydalanabilir.

Birbirini takip eden aylarda, farklı kartlar için dahi olsa bu özellikten yararlanılamaz.

Aktif bir Nefes Ayları başvurusu varken, aynı ya da farklı bir kart için bu özellikten faydalanılamaz.

Sadece Bankkart’lar bu özellikten yararlanabilir. Ek kartlar, Bankkart Genç, Bankkart Ücretsiz, Bankkart Ücretsiz Uygulaması ile Bankkart Business kapsam dışıdır.

Özelliğe katılım müşteri bazlı olduğundan, bir müşteri bu özellikten 1 takvim yılı içerisinde en fazla 2 kez yararlanabilecektir.

Başvuru indirime konu ekstrenin hesap kesim tarihinden, bir sonraki ekstre hesap kesim tarihine kadar yapılabilir.

Kredi kartı borç tahsilatı için otomatik ödeme talimatı bulunuyorsa, talimat nefes ayları özelliğinin kullanıldığı ekstre döneminde çalışmayacak, bir sonraki dönemden itibaren tekrar geçerli olacaktır.