Genel

Ziraat Bankası’ndan satılık Renault Fluence JOY 1.5 DCI araba!

Ziraat Bankası yeni satılık araç ilanı yayınladı. Ziraat Bankası ‘’Satılık Araçlar’’ kategorisinde yayınlanan ilana göre, 2013 model Renault Fluence JOY 1.5 DCI Sedan araç 97 bin TL’ye satılacak. Aracın ekspertiz raporu aşağıda verilmiştir.

Bankadan satılık bu aracın motor hacmi 1301-1600 cc, motor Gücü 75-100 Hp ve arabanın rengi beyazdır. Peki bu arabayı almak için ne yapmak gerekiyor. Ziraat Bankası satılık araçlardan almak için nereye başvuru yapılır? Tüm detaylar aşağıda verilmiştir.

SATILIK RENAULT FLUENCE JOY 1.5 DCI

Plaka No. : 07KCC17
İl : Antalya
Araç Türü : Otomobil
Marka : RENAULT
Model Adı : FLUENCE
Model Detayı : FLUENCE JOY 1.5 DCI MANUEL


Model Yılı : 2013
Yakıt Türü : Dizel
Şanzıman Türü : Manuel
Kilometre : 241000
Kasa Tipi : Sedan
Motor Hacmi : 1301-1600 cc
Motor Gücü : 75-100 Hp
Renk : BEYAZ


Aracın Bulunduğu Adres : MURATPAŞA/ANTALYA ŞUBESİ
Başlangıç Bedeli : 97.000 TL
Teminat Bedeli : 5.820 TL
Min. Artış : 500 TL

NASIL BAŞVURULUR?

Araçlara teklif verebilmek için en yakın Ziraat Bankası Şubesi’ne başvurulması, aracın muhammen bedelinin % 6’sı tutarındaki teminatın yatırılması ve şubemizde doldurulacak Araç Satış Şartnamesi’nin her sayfasının imzalaması gerekmektedir. Araç Satış Şartnamesi’ni görüntülemek için BURAYA TIKLAYINIZ.

KABUL EDİLEN GEÇİCİ TEMİNAT ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Belirtilen teminat tutarlarını Bankamız şubelerine nakit olarak yatırılabilirsiniz. Bunun dışında, kabul edilen teminat çeşitlerinin tamamı Araç Satış Şartnamesi’nde belirtilmiştir.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER;

Araç Satış Şartnamesi ve yatırılan teminatın dekontuna ilave olarak aşağıdaki belgelerin şubemize teslim edilmesi gerekmektedir:

Gerçek kişiler için; Nüfus cüzdan fotokopisi, Tüzel kişiler için; ihale yılına ait, Ticaret Sicil Memurluğundan alınmış ana sözleşme/Ticaret Sicil Tasdiknamesi, şirketi temsile yetkili kişi/kişilerin kim olduğunu gösteren temsil belgesi ve temsile yetkili şahısların noterde düzenlenmiş imza sirküleri, Diğer tüzel kişilerde; yetkili organlar tarafından yetkili kılınan temsilciye ait tasdikli temsil belgesi ve imza sirküleri; ihaleye vekâleten iştirak edilecekse ihale ve açık artırmalara iştirak ve araç satın alma yetkilerini içeren noterde düzenlenmiş vekâletname ve imza sirküleri.

NASIL TEKLİF VERİLİR?

Şubemiz tarafından oluşturulan başvurunuz, gerekli kontroller yapılarak onaylandıktan sonra kayıtlı cep telefonunuza ve e-posta adresinize sisteme giriş için gerekli şifre gönderilecektir.

Kullanıcı adı ve şifrenizle sisteme giriş yaparak teklifinizi iletebilirsiniz.

KULLANICI ADI NEDİR?

Kullanıcı adı, gerçek kişiler için TC kimlik numarası; tüzel kişiler için vergi numarasıdır.

E-İHALE NASIL YAPILACAK?

Herhangi bir araç için teklif verildiği anda, o araç için Banka tarafından belirlenen ihale süresi işlemeye başlayacaktır. İhale için kalan süre ve o araca teklif geldiği, internet sayfamızda tüm müşteriler tarafından görülebilecektir. İhale süresi içinde, teklif vermek isteyen müşteriler, yukarıda açıklanan başvuruları yaparak ihaleye katılabilir. İhale bitiş saatine 30 dakikadan az bir zaman kala yeni bir teklif verilmesi veya mevcut bir teklifin arttırılması halinde, ihale bitiş saati, otomatik olarak 30 dakika daha uzatılacaktır. Son 30 dakika içinde başka teklif gelmemesi durumunda ihale sona erecek ve en yüksek teklifi veren müşteri, ihaleyi
kazanmış olacaktır.

BAŞLANGIÇ BEDELİNİN ALTINDA TEKLİF VERİLEBİLİR Mİ?

Başlangıç bedelinin altında teklif verilememektedir.

BURADA BELİRTİLEN FİYATIN ÜZERİNE KDV EKLENECEK Mİ?

Bankamız KDV Mükellefi olmadığından satış bedeline KDV ilave edilmeyecektir.

SATIŞA İLİŞKİN FATURA KESİLECEK Mİ?

243 nolu VUK Genel Tebliği’ne göre Bankalar, yaptıkları bütün hizmetler veya satışlar dolayısıyla lehlerine tahakkuk edecek tutarları, fatura yerine düzenleyecekleri dekontlarla belgelemektedir. Bu çerçevede satışa ilişkin Banka tarafından dekont verilecektir. Ayrıca fatura düzenlenmeyecektir.

NOTER DEVİR MASRAFLARINI KİM ÖDEYECEK?

Araçların noter devir işlemlerine ait tüm masraflar alıcı tarafından karşılanmaktadır.

TEMİNAT YATIRDIKTAN SONRA TÜM ARAÇLARA TEKLİF VERİLEBİLİR Mİ?

Sadece teminatı yatırılan araç için teklif verilebilmektedir.

TEMİNAT İADESİ HANGİ DURUMLARDA YAPILIR?

– Teminat bedelini yatırdığı halde kullanıcı adı ve şifresiyle E-ihale’ye girip internet üzerinden 15 gün içinde teklif vermeyen müşterilere 15 günün sonunda,

– Birden fazla müşterinin teklif verdiği araçların sonuçlanan ihalesini, teklifi düşük kaldığı için kaybeden müşterilere,

– İhalesi, istekli’nin kusuru olmaksızın Banka tarafından iptal edilen araçlara teklif vermiş müşterilere,

Yatırmış oldukları teminat bedelleri iade edilir. Bunlar dışında, ihaleyi kazandığı halde süresi içinde satış işlemlerini gerçekleştirmeyenmüşterilerin yatırdığı teminat tutarı kendilerine iade edilmez, Banka tarafından gelir kaydedilir.

ÖDEMENİN KREDİ KULLANARAK VEYA KREDİ KULLANMADAN TAKSİTLERE
BÖLÜNMESİ MÜMKÜN MÜ?

Bankamız araç satışları peşin ödemeli olarak yapılmaktadır.

OTOMATİK TEKLİF ARTIRMA YAPILABİLİR Mİ?

İhale sırasında, her defasında sisteme giriş yapılmak suretiyle tek tek teklif verilebileceği gibi, sistem üzerinden belirlenecek bir üst limite kadar otomatik teklif artırma talimatı da verilebilmektedir. Otomatik teklif artırma, verilen üst limite kadar, Müşteri’nin verdiği teklifin üzerinde bir başka Müşteri tarafından teklif verildiği zaman, minimum artış tutarı kadar teklifin otomatik olarak arttırılması esasına göre çalışır. Verilen üst limit, bir başka Müşteri tarafından geçildiği veya başka bir Müşteri arttırma sırasına göre daha önce, üst limitle aynı tutarda
teklif verdiği takdirde otomatik artış gerçekleşmez. İhale süresince her Müşteri otomatik teklif artırma üst limitini yeniden yükseltebilir. İhalede manuel ya da otomatik olarak aynı tutarda teklif verilmesi halinde, arttırma sırasına göre ilk arttıran Müşteri önceliklidir.

İLGİLENDİĞİM ARACI NASIL GÖREBİLİRİM?

Satılık araçlarımızın yer aldığı internet sayfamızda, gayrimenkulü tarafınıza gösterecek Bankamız Şube bilgisi İlgili Şube alanında yer almaktadır.

ARAÇLAR İLE İLGİLİ DAHA DETAYLI BİLGİ ALABİLİR MİYİM?

Araçlarımız ile ilgili Bankamızın elinde bulunan bilgilere ilanda yer verilmiştir. Öte yandan, söz konusu araçlara ilişkin olarak yayınlanan bilgiler Bankamız açısından herhangi bir taahhüt içermediğinden, araştırmanın talep sahibi tarafından yapılması gerekmektedir. Araçlar ile ilgili olarak Bankaca verilen bilgiler ve her türlü ilanlar (Satış Listesi, Gazete İlanı, İnternet, Afiş vb.) genel bilgi niteliğindedir.

DİĞER HUSUSLAR

Müşteri, aracı mevcut durumuyla (hasar, kusur ve ayıpları ile) görmüş, aracı beğenmiş, araçla ilgili her türlü inceleme ve araştırmayı yapmış ve kabul etmiş olup, mahallinde ve resmi her türlü incelemeyi yapmış olması Müşteri’nin sorumluluğundadır. Müşteri, aracın kusurlarından veya verilen bilgi ve fotoğraflar ile aracın mevcut durumu arasındaki farklılıklardan dolayı aracın teslim ve tescilinden kaçınamayacağı gibi, tekliflerini geri çekemez, iptal edemez ve Banka’dan aracın kusurlarının giderilmesi için herhangi bir itiraz veya talepte bulunamaz. Araçlarla ilgili olarak Banka tarafından verilen tüm bilgiler, resimler, açıklamalar ve basında, internette yayınlanan her türlü ilanlar (satış listesi, tanıtım metni, gazete ilanı, internet, afiş vb.) taahhüt niteliğinde olmayıp genel bilgi niteliğindedir.

Aracın fiili durumuyla Banka tarafından verilen bilgilerin farklı olması halinde Banka’nın herhangi bir
yükümlülüğü bulunmayacaktır. Banka, 4734 sayılı ve 2886 sayılı yasalara tabi olmadığından, araçların satışını yapıp yapmamakta veya dilediği şartlarda dilediği kişilere, kurum veya kuruluşlara satış yapmakta, satışı dilediği teklifi uygun görerek sonuçlandırmakta veya iptal etmekte serbesttir.