Ekonomi

Ziraat Bankası’nda 1.000 TL üzerinde parası olanlar için duyuru yapıldı!

Ziraat Bankası müşterileri için açıklama yapıldı. Bankada parası olan vatandaşlar için yapılan duyuruda, vade bitiminde anaparayı faiz getirisi ile beraber geri alınabileceği bildirildi. Bankada bin TL üzerinde parası olanlara vadeli mevduat hesaplarına faiz oranı uygulanabileceği öğrenildi. Peki, bin TL parası olanlar için ne kadar faiz oranı uygulanacak?

Ziraat Bankası banka hesabı olanlar için ve banka hesabı açtırmak isteyenler için önemli bir duyuruda bulundu. Banka tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, şube kanalı üzerinden 1.000 TL ve üzeri tutarlarla açılan vadeli mevduat hesaplarına faiz oranı uygulanacağı bildirildi.

Vadeli Hesap Özellikleri

Ziraat Vadeli Türk Lirası Mevduat Hesabınızı; Türk Lirası cinsinden 1-730 gün arası vadeli olarak açabilir, vade bitiminde anaparanızı faiziyle birlikte geri alabilirsiniz.

Vadeli hesaplardan vadesinden önce kısmen veya tamamen iade talebinde bulunulması ve Bankanın bu talebi kabul etmesi hâlinde, hesaba vadesiz faiz oranı uygulanarak ödeme yapılır.

Vadeli Türk Lirası Mevduat Hesabınız; vade bitiminde aksine bir talimat vermediğiniz sürece, aynı vade süresi ve yenileme tarihinde geçerli olan faiz oranı ile yenilenir.

Ziraat Bankası’na başvurular şubeler üzerinden, Ziraat Mobil’den ve internet şubesinden yapılabiliyor. Ziraat Bankası vadeli hesabına 1000 TL yatıran bir vatandaş için %17 faiz oranı uygulanıyor. Banka tarafından yapılan hesaplamaya göre, vade sonu tutarı ise 1.014,16 TL olarak hesaplanıyor.