EkonomiGenelGündem

Ziraat Bankası’na hemen başvurun: Faizler sıfırlandı! Sıfır faizli kredi desteği veriliyor

Ziraat Bankası ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) iş birliğiyle başlatılan sıfır faizli kredi desteği halka duyuruldu. Kredi kapsamında belirlenen şartları sağlayan sigortalılar ve onların hak sahipleri sıfır faizli kredi imkanından yararlanabilecek. Başvurular Ziraat Bankası’ndan yapılacak. Detaylar haberin devamında…

SGK’nın belirlemiş olduğu şekilde bu yıl 240 bin liranın üzerinde sıfır faizli kredi desteğinden yararlanmak için SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden alınacak hak sahibi belgesi ile Ziraat Bankası’na başvurulması gerekiyor. Kredi desteğinden Emekli Sandığı kapsamında harp veya vazife malulü olmaları sebebiyle aylık bağlananların, 15 Temmuz gazileri ile dul ve yetimlerinin yararlanma hakkı bulunuyor.

SIFIR FAİZLİ KREDİYİ KİMLER KULLANABİLİR?

Öncelikle malulün kendisine kullandırılıyor. Faizsiz kredi hakkından yararlanmaksızın ölümü halinde dul eşine, eşi hayatta değilse ya da evlendiyse çocuklardan birisine kullandırılıyor. Yetim aylığı almakta olması kaydıyla talepte bulunan çocuklarına müştereken, bunlar olmadığında öncelikle anneye veya babaya bir konut ile sınırlı olmak üzere veriliyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Görev alanına göre Kamu Görevlileri Ödemeler Daire Başkanlığı, Bağımsız ve Hizmet Akdiyle Çalışanlar Daire Başkanlığı ya da SGK il müdürlüklerine dilekçe ile başvurulması gerekiyor. E-devlet üzerinden “faizsiz konut kredisi ve TOKİ kampanya hak sahipliği belgesi başvurusu” bölümü tıklanarak başvuru yapılabiliyor. Ayrıca detaylı başvuru bilgisi için Ziraat Bankası’ndan da destek alınabiliyor.