EkonomiKamu

Ziraat Bankası, Yapı Kredi, İş Bankası, Garanti Bankası, QNB Finansbank yarın çalışıyor mu, saat kaça kadar açık?

Bankada işi olan vatandaşlar tarafından yarın (Arefe günü) bankaların açık olup olmayacağı merak ediliyor. Kurban Bayramı öncesi bankaya gidecekler ‘Arefe günü bankalar saat kaça kadar açık?’ sorusunun yanıtını arıyor. Peki, Ziraat Bankası, Yapı Kredi, İş Bankası, Garanti Bankası, QNB Finansbank ve diğer bankalar yarın çalışıyor mu? Banklar saat kaça kadar açık?

BANKALAR AREFE GÜNÜ AÇIK MI?

Kurban Bayramı Arefe günü, yarım gün tatil olacak. Bu kapsamda bankalar, PTT şubeleri ve kamu kuruluşları Arefe günü yarım gün hizmet verecek.

Kurban Bayramı Arefe günü 19 Temmuz Pazartesi günü başlayacak. Arefe günü resmi kurumlar yarım gün çalışacak. Pazartesi günü öğleden sonra Kurban Bayramı tatili resmen başlayacak. Kamu çalışanları 20 – 21 – 22 – 23 Temmuz’da tam gün, 19 Temmuz’da ise yarım gün idari izinli olacak. Dolayısıyla EFT gibi bankacılık işlemleri bulunan özel ve tüzel kişilerin bu işlemlerini 19 Temmuz Pazartesi günü 12:00’dan önce tamamlaması gerekiyor. 19 Temmuz öğleden sonra yapılan online işlemler ise 26 Temmuz Pazartesi günü gerçekleştirilecek.