Ekonomi

Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, Akbank, Garanti Bankası’na kredi borcu olanlar dikkat: Resmen açıklandı!

Corona virüsü salgını nedeniyle bankalar vatandaşlara çeşitli kredi kampanyalarını duyurmuştu. Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, Akbank, Garanti Bankası’na kredi borcu olan vatandaşlar için açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, gelir kaybı yaşayan vatandaşın kredi ve borçları ertelenebilecek.

Kredi kartı borcu olan vatandaşlar için düzenleme yapıldı. Yapılan düzenleme ile beraber pek çok banka borçlarda erteleme yapabiliyor. Borç ertelemek isteyenlerin ise başvuruları internet şubesi, internet sitesi ve mobil bankacılık üzerinden kabul ediliyor.

İhtiyaç kredisi, taşıt kredisi ve konut kredisi çeken vatandaşlara başvuruları sonucunda 3 ay erteleme imkanı sağlanıyor.

Hangi bankalar erteleme yapıyor?

Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, Akbank, Garanti Bankası, Türk Ekonomi Bankası, ING Bank, Şekerbank, Albaraka, Alternatif Bank, QNB Finansbank, Denizbank, Vakıf Katılım, Şekerbank, Albaraka, Alternatif Bank

Erteleme başvurusu yapan vatandaşların vade uzatmadan kaynaklı oluşacak akdi faiz yeni ödeme planındaki taksitlere dağıtılırken, gecikme faizi talep edilmiyor.