Ekonomi

Ziraat Bankası müşterisi olan herkesi ilgilendiriyor: Başvurular yarın başlıyor!

Ziraat Bankası tüm müşterilerini ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı. Bankadan yapılan açıklamaya göre, kredi borcunu ödeyemeyen vatandaşlardan faiz alınmayacak. Kamu bankası tarafından sağlanan fırsattan faydalanmak için başvurular yarın başlıyor.

Türkiye’de corona virüsü salgını sürecinde kamu bankaları kampanyalı krediler ile vatandaşlara destek olmuştu. Ziraat Bankası bu kez borçlu olan vatandaşları sevindirecek açıklamayı yaptı. Banka takipte borcu bulunan müşterilerine yeni bir ödeme imkanı sağlandığı bildirildi.

Borçları tek seferde ödeyenler faydalanabilecek

Söz konusu kredi kararına göre, temerrüt faizi dahil takip borcu 1 milyon TL’yi geçmemek üzere; bireysel, tarımsal ve kurumsal müşteriler için takibe intikal bakiyesi, belirlenen tutarlar içerisinde kalan müşteriler, takipteki borçlarını tek seferde ödemek kaydıyla bu imkandan yararlanabilecekler.

Ziraat Bankası ödeme kolaylığından faydalanmak isteyenler için başvurular yarın başlıyor. Uygulamanın 30 Haziran tarihine kadar geçerli olacağı bildirildi.

Uygulamadan faydalanan vatandaşların borçların takibe alındığı tarihten sonraki dönem için temerrüt veya başka ad altında herhangi bir faiz ödemeyecekleri bildirildi.