Ekonomi

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank emeklinin yüzünü güldürdü! Emekliye karşılıksız nakit ödeme

Devlet bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank emekli müşterileri için yeni kampanyalar duyurmaya devam ediyor. Kamu bankalarında 3 yılda bir yenilenen promosyon ödemelerinde yeni dönem başladı. SGK ve Bağkur’dan emekli maaşı alanlara kamu bankaları 750 TL ödemeye yapacak. SGK ile kamu bankaları arasında imzalanan anlaşma kapsamında emekli müşterilere 750 TL geri ödemesiz para verilecek.

Mevcut ekonomik koşullarda geçim sıkıntısı çeken emekli vatandaşların yüzünü güldürecek haberler devlet bankalarından geldi. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank son olarak SGK ile yaptıkları anlaşma kapsamında emekli vatandaşlara 750 TL ödeme yapacak. Emekli maaşını Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank gibi kamu bankalarından alan vatandaşlar, 2022 yılında 750 TL olarak belirlenen promosyon ödemesinden yararlanabiliyor.

Devlet Bankalarından Emekliye Promosyon Desteği

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank gibi kamu bankaları emekli maaş müşterilerine 2022 yılında sunacakları promosyon ödemelerini açıkladı. Bu kapsamda SGK emekli maaşı 1500 TL ve altında olan müşterilere 500 TL promosyon verilecek. Öte yandan emekli aylığı 1500 TL ile 2500 TL arasında olanlar 625 TL promosyon ödemesinden yararlanabilecek. Son olarak emekli maaşı 2500 TL ve üzeri olan tüm emeklilere 3 yıl maaşını Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’tan almaları kaydıyla 750 TL ödeme yapılacak.

Emekli Maaş Promosyonu Nasıl Alınır?

Her 3 yılda bir yenilenen oranlarda emekli maaş müşterilerine yapılan promosyon ödemelerinde yeni dönem başladı. Bu kapsamda Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank gibi kamu bankalarına gelen emekliler, 3 yıl boyunca emekli maaşlarını bu bankalardan birinden alacaklarını taahhüt etmesi gerekiyor. Daha sonda vatandaşların SGK veya Bağkur’dan aldıkları emekli maaş tutarları doğrultusunda Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından promosyon ödemesi yapılıyor.