GündemKamu

Ziraat Bankası duyurdu! Hesap açana devletten 31 bin TL!

Ziraat Bankası resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre bankadan konut almak için hesap açacak vatandaşlara devlet tarafından 31 bin TL para ödeneceği bildirildi. Peki devletin vereceği paradan nasıl faydalanabiliriz? İşte detaylar

KAMPANYADAN NASIL FAYDALANABİLİRİZ?

Ziraat Bankası, “Ziraat Bankası’na gelip bir Konut Hesabı açtırın. En az 3 yıl birikim yaparak ilk konutunuzu aldığınızda toplam birikiminizin %20’sine kadar devlet katkısı hesabınıza eklensin.” açıklamasında bulundu.

2021 yılında 60 ay ve üzeri vade ile konut hesabında birikim yapan vatandaşlara devlet 31 bin 149,18 TL’ye varan ödeme yapacak. Açılış esnasında bir defaya mahsus olmak üzere azami 62.298,36 TL’ye kadar para yatırılabilecek.

Kimler Devlet Katkılı Konut Hesabı’ndan Yararlanabilir ?
07.04.2015 itibariyle tamamı kendi adına kayıtlı bir konut sahibi olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları,
Konut satın almadan önce en az 36 ay boyunca düzenli birikim yapanlar,

Konut satın aldıktan itibaren 6 (altı) ay içinde gerekli belgelerle Bankamıza başvuranlar Devlet Katkılı Konut Hesabı’ndan yararlanabilecektir.

Düzensiz ödeme durumunda devlet katkısı kazanma hakkı kaybolacaktır.

Devlet katkısı almak için başvurulan konut dışında, 07.04.2015 tarihinden itibaren devlet katkısına konu olacak nitelikte başka bir konut edinilmemiş olunması gerekmektedir.

Konut Hesabı başvuru belgeleri
Katılımcıların hesap kapama ve başvuru işlemlerini konut alımı yapıldıktan ve tapu belgesi edinildikten sonra yapmaları gerekmektedir.

Katılımcıdan İstenen Belgeler;

Tapu belgesi aslı

Vukuatlı nüfus kayıt örneği

Kat irtifakı bulunan (kat mülkiyeti bulunmayan) tapuların yapı kullanma izin belgesinin aslı