GündemKamu

Ziraat Bankası duyurdu! Elektrik, su ve doğal gaz ödemesi yapanlar dikkat

Koronavirüs ile mücadele kapsamında virüsün yayılmasını engellemek amacıyla elektrik, su, doğal gaz fatura ödemeleri artık bankalara verilen otomatik ödeme talimatıyla gerçekleştirilmeye başlanıldı. Elektrik, su ve doğal gaz ödemeleri ile ilgili Ziraat Bankası tarafından açıklama yapıldı.

ZİRAAT BANKASI AÇIKLAMADA BULUNDU

Banka yeterli bakiyeniz olmasa dahi vatandaşların fatura ödemelerini gerçekleştirebileceğini bildirdi. Bu kapsamda yapılan açıklamada, “Şubelerimizde vadesiz hesap açtırarak elektrik, su, doğalgaz faturalarınızı ödeyebileceğiniz ve her türlü düzenli ödemelerinizi yapabileceğiniz gibi yeterli bakiyeniz olmasa dahi vadesiz TL hesabınızı Kredili Mevduat Hesabı’na dönüştürerek, faturalarınızın zamanında ve güvenilir biçimde ödenmesini sağlayabilirsiniz.” İfadeleri kullanıldı.

Ziraat Bankası Bankkart Kredi Kartı Uygulamasıyla Otomatik Ödeme Talimatı’nın Özellikleri
Bankamıza Otomatik Ödeme Talimatı vererek borcunuzu son ödeme tarihinde değil, kredi kartınızın son ödeme tarihinde ödeme avantajını kazanabilirsiniz.

Fatura / prim ödemelerinizi kredi kartı ekstrenizden takip edebilme kolaylığını kazanabilirsiniz.

Hesaba verilen Otomatik Ödeme Talimatı’ndan farklı olarak bu uygulama ile faturanız / primleriniz için son ödeme tarihinde hesap bakiyenizin yeterli olup olmadığını düşünmenize gerek kalmaz.

Faturalarınız / primleriniz, kredi kartınızın limiti dâhilinde düzenli olarak ödenir.

Fatura veya prim tutarınız fatura / prim ödemenizin son ödeme tarihinde kredi kartı ekstrenize yansıtılır.

Faturalarınızın / primlerinizin kredi kartınızdan ödenmesi işlemi için ücret alınıp alınmayacağı kurumlar ile yapılan anlaşmalara bağlı olarak farklılık göstermektedir.

Müşteriler elektrik, doğalgaz ve su faturaları Ziraat Bankası banka ATM’lerinden İnternet Şubesi’nden, Cep Şube’den veya 444 00 00 – 0850 220 00 00 Çağrı Merkezi’ni arayarak gerçekleştirebilecekler.