EkonomiGündem

Zincir Marketlerden Açıklama Geldi: Fiyatları İndiriyoruz

Döviz kurunun artmasıyla fiyatları ışık hızında arttıran marketle, döviz kurunun ani düşüşünün ardından hala fiyatlarını düşürmüyor. Vatandaşlar merakta bu fiyatlar ne zaman düşecek? Ülkemizde en çok tercih edilen zincir marketlerden olan Migros ve Carrefoursa’dan kurdaki düşüş sonrası indirim açıklamaları geldi. İki market de fiyat etiketlerinde indirimlere başladıklarını duyurdu.

Migros Marketlerden İndirim Açıklaması

Migros Marketlerden yapılan açıklamada, “İndirimler hızla rafa yansımaya başladı. Üreticilerle yoğun görüşmeler yaparak indirimli fiyatları uyguluyoruz. Tüketicinin rahatlaması için girdi düşüşü beklemeden tedarik ettiğimiz meyve-sebzelerde kendi kaynaklarımızdan karşılanmak üzere, tüm meyve-sebzelerde bütün mağazalarımızda yüzde 10 indirim uygulanmaya başlandı” ifadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklamada ayrıca, “İndirimlerde anahtar konumunda olan üreticilerin, kurlar düşüp stabil oldukça öngörüsü netleşecektir. Bu da perakendecilerin fiyatlarına indirimler olarak yansıyacaktır. Migros, Üreticilerin yaptığı indirimlerin yanında ambalaj girdisi gibi maliyetlerde kontrol altına alınabilirse indirimler daha da etkinleşecektir. Migros’ta üretici ve tedarikçinin indirim yapması ile birlikte, tüketicinin alım gücü ve aile bütçesini bir an önce ferahlatmak için un, yağ, şeker gibi temel ürün ve ihtiyaçlar dahil tüm ürünlerdeki indirimler hiç bekletilmeden aynı gün içinde etiketlere yansıtılmaktadır” denildi.

Carrefoursa İndirim Açıklamasında Bulundu

İndirim açıklaması yapan bir diğer zincir market ise, Carrefoursa oldu. Yapılan duyuruda, “Tedarikçilerimize gönderdiğimiz bilgilendirme yazısında döviz kurundaki düşüşe dikkat çekerek kendilerinden tedarik fiyatlarını 20 Kasım 2021 tarihi öncesindeki kur seviyesine göre güncellemelerini talep ettik. Biz de bu indirimi derhal reyon fiyatlarımıza yansıtmayı taahhüt ediyoruz. Bu kapsamda CarrefourSA olarak reyonlarımızda yer alan Carrefour ve belirli markalardaki süt, ayçiçek yağı, kaşar peyniri, domates salçası su, maden suyu, tere yağ, tost peyniri, ıslak havlu, makarna çeşitleri, çay, zeytinyağı, un, pirinç, deterjan, kâğıt havlu, tuvalet kâğıdı ile domates, ayva, avokado ve karnabahar ürünlerinde 30’a varan indirim gerçekleştiriyoruz” ifadeleri kullanıldı.