Ekonomi

Zamlı Maaşlar Hesaplara Yatırılmaya Başlanıyor ! İşte Maaş Sorgulama Ekranı

15 Temmuz 2020 tarihinde milyonlarca memura zamlı maaşları yatırılacak. Bu bağlamda yüzde 4 TİS zammı ve 1,75'lik enflasyon farkı zammı maaşlara eklenecek. Toplamda maaşlara yüzde 5,752lik zam yapılmış oldu. Maaşlar hesaplara yatırılmadan önce bordrolar yayımlanıyor. Memurlar e-Devlet üzerinden maaş bordrolarını sorgulayabileceklerdir.

Kamu personellri tarafından beklenen gün geldi çattı. Memurlar 3 Temmuz gününde TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları kapsamında alacakları zam oranını öğrendi. Maaş zamları belli olan kamu personelleri bunun ardından maaş bordrolarının yayımlanacağı günü beklemeye başladı.

Bilindiği gibi memurlar her ayın 14’ünde maaş bordrolarını öğrenmektedirler. Bunun yanı sıra memurlar her ayın 15’inde ise zamlı maaşlarını alıyorlar. Hazine ve Maliye Bakanlığı , memurların bordrolarını e devlet kapısına yükler. Her ayın 14 ‘ünde memurların alacağı maaşlar ve yapılan vergi kesintilerinin detayları paylaşılır. Memurlar bu bilgilere e devlet kapısı üzerinden erişebiliyorlar.

YÜZDE 5,75’LİK ZAM ALINDI

Geçtiğimiz yıl Toplu İş Sözleşmesi kapsamında kamu personelleri yüzde 4 zam aldılar. Buna ek olarak yüzde 1.75’lik enflasyon farkı zammı da oluştu. Bu bağlamda memurlar yüzde 5.75’lik zam almış oldu.

Yüzde 5,75 ‘lik maaş zammı sonrası kamu personellerinin zamlı maaşları eşi çalışmayan, iki çocuklu olduğu varsayılan en düşük memur maaşı 4 bin TL’den 4 bin 230 TL’ye yükselecek. İşte zamlı maaşların detayları:

Memurlar aşağıdaki link üzerinden e-Devlet ile giriş yaparak bordrolarını sorgulayabileceklerdir.

e-Bordro için TIKLAYIN.