EkonomiKamu

Zam yapıldı: Ödeme miktarı değişti! Artık 3.416 TL…

Yüz binlerce kamu işçisine yapılan zammın ardından memurların gözü memur maaşlarına yapılacak zamma çevrildi. Maaşlara gelen zam diğer ücretleri de etkiliyor. Memurların bir merak ettiği konu da para ödülü. Memurlara verilecek para ödülüne zam geldi. Buna göre ödül tutarı 3.416 TL’ye yükseltildi.

Memurlara verilen ödüle zam yapıldı. Artık 3 bin 416 lira ödeniyor. Maaşlara yapılan zam miktarı diğer ödemeleri de etkiliyor. Pek çok kişi devlet kurumlarında çalışarak düzenli bir gelire sahip olmak istiyor. Memurları çok yakından ilgilendiren bir ödeme kaleminde de bu yıl artış oldu. Memura verilecek ödül tutarı 3.416 TL’ye yükseltildi.

MEMURLAR PARA ÖDÜLÜ ALIYOR MU?

Memurlar para ödülü alabiliyorlar. Özverili çalışan ve üstün başarı gösteren devlet memurları ödül alma hakkı kazanıyor. Yoğun gayret gösteren memurlara ödül verilerek başarıları takdir ediliyor.

MEMURLAR NE KADAR PARA ÖDÜLÜ ALABİLİYOR?

Memura yapılacak ödülde esas alınan unsur üstün başarı belgesidir. Üstün başarı belgesi verilenlere, merkezde bağlı veya ilgili bakan ve illerde valiler tarafından uygun görülmesi halinde en yüksek devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) % 200’üne kadar ödül verilebiliyor. Bu tutar ise 9500*0,165786* % 200 = 3.416,14 TL’dir. Ancak, yapılacak bu ödeme maksimum tutar olup, kurumlar bu ödemenin üstünde ödeme yapamazlarken altında ödeme yapabiliyorlar.