EkonomiGündem

Zam haberlerinden sonra bu kez indirim geldi: Yüzde 12 indirim kararı alındı!

Zam haberlerinden sonra bu kez indirim haberi geldi. İstanbul’da milyonlarca doğalgaz abonesini ilgilendiriyor. Alınan karara göre, 1 Ocak tarihinden itibaren kentte doğalgaza yüzde 12 indirim uygulanacak. Söz konusu yüzde 12’lik indirimle birlikte 1000 TL gelen fatura 879 TL düzeylerine inmiş olacak.

İstanbul’da doğalgaz faturaları düşüyor. Yeni yılla birlikte doğalgaza zam gelip gelmeyeceği merak ediliyordu. 1 Ocak tarihinden itibaren İstanbul’da doğalgaza yüzde 12 indirim yapılacak. Buna göre, 1000 liralık doğal gaz faturasının 879 liraya inmesi söz konusu olacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, zam söylentilerine ilişkin, “Doğal gaz fiyatlarında anormal artışlar oldu. 120 dolarlardan bin metreküpü ağustos ayında 3 bin doların üzerine çıktı. Şu anda bir miktar gevşeme var, ama hala eski seviyelerine inmiş değil. Birçok ülkeden yeni kaynak noktaları oluşturduk. Sistemi aldık. Bunlar sayesinde inşallah bu kışı bir sıkıntı yaşamadan atlatacağız. Aralıkta bir fiyat değişikliği olmayacak. Yaklaşık 20 ülkeden buraya gaz getiriyoruz. Bir bölgenin, bir ülkenin gaz merkezi olabilmesi için de gazın gazla serbest şartlar altında rekabet edebileceği piyasa koşullarını oluşturmanız gerekiyor” demişti.

FATURALAR DÜŞECEK

Zam gelmeyeceği kesinleşen doğal gaz faturaları için flaş bir gelişme yaşandı. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İstanbul’da doğal gaza yüzde 12 indirim yapılacağı iddia edildi. İndirimin 2023 itibariyle uygulanacağı dile getirilirken, fiyatların geri çekilmesi halinde vatandaşların 1000 liralık faturaya 879 lira ödeyeceği kaydedildi.