EkonomiGündem

Yüzlerce kişiye resmen duyuruldu: 2600 TL kira yardımı yapılıyor! e-Devlet’ten başvurun

Artan kira fiyatlarının ardından zor duruma düşen ihtiyaç sahipleri için destek kararı alındı. Kira yardımını kimler alabilir? sorusunun cevabı merak ediliyor. Ekonomik sıkıntı çeken, dar gelirli ailelere 2600 TL’ye kadar kira desteği sağlanıyor.

Kira yardımı miktarı 1500 TL olmakla birlikte bazı bölgelerde 2600 TL ye kadar çıkabiliyor. Kira yardımından, dar gelirli ve yardıma muhtaç aileler yararlanabiliyor. Bu yardım sayesinde dar gelirli ve yardıma muhtaç ailelere bulunduğu şehir göz önüne alınarak en az 715 en çok da 1150 Türk lirası kira yardımı yapılır.

KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Belirlenen şartlar kapsamında tüm vatandaşlar kira yardımı alabilir. Kira yardımı için başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor. Kira yardımı ve diğer yardımları https://www.turkiye.gov.tr/ sitesinden yapabilirsiniz.

KİRA YARDIMINI KİMLER ALABİLİR?

Kira yardımı alma şartları nelerdir sorusunun cevabı, bu yardımı alacak olan kişilerin, gelir düzeyinin belirlenen asgari ücretin altında kalmasıdır. Bu yardımı alacak olan kişinin, bu yardıma muhtaç olması gerekiyor.

Kira yardımı alma şartları nelerdir sorusunun bir diğer cevabı da bu yardıma başvuru yapacak kişinin devlet ya da herhangi bir özel yardımı almaması lazım geliyor. Dul, yetim, emekli ya da ölüm aylığına bağlanmamış olması aranan diğer yardım kriterlerinin başında geliyor.