Gündem

Yüz yüze eğitime ara mı veriliyor? Omicron için kritik toplantı yapıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da üstüne basarak ‘’Yayılma hızı çok yüksek’’ dediği Omicron varyantı yüzünden günlük vaka sayılarında büyük bir artış meydana geldi. Vaka sayılarında artış ile birlikte hastanelerde salgın yüzünden yatanların sayısında da ciddi oranlarda yükseliş olmaya başladı. Omicron varyantının giderek yayılmasından dolayı bugün İstanbul’da kritik toplantı gerçekleşti. Vaka sayılarının bu denli artması ile yüz yüze eğitime ara verilip verilmeyeceği merak konusu oldu. Günde 8 saatini bir arada geçiren öğrencilerin sosyal mesafeyi dikkate alamaması yanı sıra bilim uzmanlarının ‘’Omicron varyantına karşı tek maske yetersiz kalıyor’’ açıklamaları yüz yüze eğitimin devam etmesini tartışmaya açtı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yapılan Omicron toplantısı öncesinde ‘’Kişisel koruyucu tedbirlere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var’’ açıklamasını yaptı ve gözler bugün son dakika toplanan kurula çevrildi. İstanbul İl Sağlık Yönetimi ile Başhekimlerin katıldığı toplantıda korona virüsü salgınının gidişatına dair değerlendirmelerde bulunuldu ve görüşler alındı.

Vaka sayılarının kritik seviyelere ulaşması nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilip uzaktan eğitime geçilecek mi soruları toplantı bitmediği için henüz cevaplanamazken Bakan Fahrettin Koca’dan yeni açıklamalar geldi.

İSTANBUL İÇİN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNULDU

Bakan Koca, kendi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda şu bilgilere yer verildi;

* İl sağlık yöneticilerimiz ve başhekimlerimizle bir araya gelerek vaka sayımızın en yüksek olduğu İstanbul’un sağlık hizmetlerini yerinde değerlendirdik.

* Artan vaka sayıları sebebiyle hastaneye yatan sayısında bir miktar artış gözleniyor. Endişeye mahal verecek olumsuz bir durum olmasa da tedbirde ısrar etmek gerekiyor.

* Omicron varyantının bulaşma hızı çok yüksek. Kişisel koruyucu tedbirlere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Aşı, maske ve mesafe en önemli gücümüz. Maskeyi kalabalık ortamlarda aklımızdan da yüzümüzden de çıkarmayalım.