Genel

Yüz yüze eğitimde flaş açıklama! “Ya iki katına çıkarsa…”

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, koronavirüs salgını ve yüz yüze eğitim hakkında açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Yeşim Taşova, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Adana Şubesi’nin konuğu olarak spor muhabirleri ile toplantıya katıldı. Toplantıda muhabirlerin sorularını yanıtlayan Taşova, koronavirüs vakaları, bulaş ve korunma yolları hakkında konuştu.

Taşova, yüz yüze eğitim ve koronavirüs pandemisi hakkında; “Eğer şimdi bulunduğumuz noktadan bir anda çok artarsak tabi ki açılış yapılabilir mi bilemeyeceğim. Şuan ki vakanın iki katına çıkarsa örneğin Adana’da bitti okul açılışı falan. Öyle bir şey olamaz” ifadelerini kullandı.

Diğer büyük şehirlerde olduğu gibi Adana’da da koronavirüs vakalarında artık olduğunun altını çizen Taşova; “Covid-19’da Türkiye’nin durumuna göre Adana pek de farklı değil. Vakalar arttı ve artmaya devam ediyor. Şimdi ki artış o ilk dönemdeki artıştan daha fazla. Esas şimdi artışlar başladı. Bizim korktuğumuz en önemli nokta Eylül ve Ekim aylarında artış olması. Adana için bakıldığında ise birçok insan yaz mevsiminde yayla veya yazlıkta kendilerini izole etti. O gruplarda tekrardan kente gelmeye başladığı zaman vakalarda artışların daha da artması söz konusu olacak” dedi.

KORONAVİRÜS 2022’DE BİTEBİLİR

En çok merak edilen sorulardan biri olan koronavirüs salgını ne zaman bitecek sorusuna da değişen Taşova; “Bir pandemi başlar ve birden düşmez. Bu pandemi yavaş yavaş düşecektir. Aşı yada hastalıkla yüzde 60-70 kişi bunu alırsa yayılım hızı yavaşlıyor. Kişide antikor oluşması lazım. Bu virüs küçük küçük mutasyona uğruyor tabi. Hatta İstanbul ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan kişiler arasında farklılık olduğu söylendi ancak onlar büyük mutasyonlar değil. Grip virüsü daha fazla mutasyona uğruyor ve o nedenle her sene aşı oluyoruz. Bu mutasyonlara bütün virüsler uğrar. Büyük mutasyonlar sonunda ya virüs tamamen kendisini yok eder yada daha güçlü şekilde çıkar. Oda bir yaşam savaşı seviyor” dedi.