GündemKamu

Yüz binlerce kişiyi ilgilendiren flaş değişiklik: Yaş sınırı getirildi!

Sözleşmeli personel için flaş bir karar verildi. AFAD Başkanlığı sözleşmeli arama ve kurtarma teknisyenliğine yaş sınırı getirildi. Buna göre, adayların başvuru tarihi itibarıyla 30 yaşından gün almamış olması gerekmektedir. Ayrıca KPSS’den en yüksek puan almış 5 katı aday arasından sözlü ve uygulamalı sınav sonucuna göre alım yapabilecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile başvurulara yaş sınırı getirildi. AFAD’da istihdam edilmek üzere alınacak sözleşmeli arama ve kurtarma teknisyeni kadrosuna başvuru yapabilmek için 30 yaşından gün almamış olunması gerekiyor. Bir diğer gelişme ise KPSS’den en yüksek puan almış 5 katı aday arasından sözlü ve uygulamalı sınav yapılacak.

YAŞ SINIRI GETİRİLDİ

Arama ve kurtarma teknisyenliği kadrosuna başvuracakların en az mesleki ve teknik öğretim veren ortaöğretim kurumlarından mezun olması, başvuru tarihi itibarıyla 30 yaşından gün almamış olması ve sınav ilanında belirlenen boy ve kilo koşullarını taşıması gerekecek. Ayrıca bu kadroda görev yapacak sözleşmeli personele öğrenim durumu ve hizmet yılına göre ek ödeme de yapılacak.