GündemMagazin

Yusuf Güney geri adım attı! “Gerekirse özür dileyeceğim”..

Manavgat, Bodrum, Marmaris derken birçok bölgede eş zamanlı çıkan yangınlar ülkeyi yasa boğdu. Dev markalar, ünlü isimler ve vatandaş yangını söndürebilmek ve yardım yapabilmek için seferber oldu. Şarkıcı Yusuf Güney de destek veren isimlerden biriydi. Güney, Antalya’daki yangın ekiplerine yangın söndürme tüpleriyle destek veriyordu.

Şarkıcı Yusuf Güney, Çardak Mahallesi Balamut mevkiinde, yangın söndürme işlemi yapan orman memurları ile tartışma yaşadı. İddialara göre ekipler Yusuf Güney’in istediği yerlere müdahalede bulunmadı. Ardından Yusuf Güney sinirlendi ve kavga çıktı. Güney, kavga ettiği orman memurlarının üzerine yürüdü ve yanındaki tabancasıyla birkaç el havaya ateş etti. Bölgedeki jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan Güney, Taşağıl Jandarma Karakolu’na götürüldü.

yg

Yusuf Güney olayın ardından sosyal medya hesabından açıklama yapmış ve gündem olmuştu.

“Bütün şikayetlerimi geri çekeceğim”

Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici,  vatandaşın, sanatçıların, itfaiye ekiplerinin ortak çabasıyla Manavgat, Gündoğmuş ve Alanya yangınlarının kontrol altına alındığını söyledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Dikici,  “Bu felakette anladık ki bütün Türkiye Cumhuriyeti, devletin tüm kurumları herkes bu yangındaydı, hep beraber mücadele ettik. Sanatçı Yusuf Güney de sanatçılığının yanında o bir yangın gönüllüsü olarak bir ormancı oldu. Bundan sonra hep beraber olacağız. Yusuf beyi artık yangın üniformasıyla yangınlarda göreceksiniz.” dedi.

Yusuf Güney: Böyle günlerde küslük olmaz

Yusuf Güney ise yangınlarla mücadele sürecinde tartışması hakkında gündeme gelmesinin üzerine açıklamada bulundu. “Kimse uyumuyordu, yangınla mücadele edenlerin hakları ödenmez. Buraya geldiğimde talihsiz bir şey yaşandı. Ormancılarla aramızda tartışma yaşandı karşılıklı şikayetçi olduk. Ben bütün şikayetlerimi çekeceğim. Böyle günlerde kırgınlık, küslük olmaz” dedi.

“Hepimiz aynı amaç için buradayız” diyen Güney, “Kavga ettiğimiz arkadaşlarla bizzat göreceğim, gerekirse özür dileyeceğim. Birlik ve beraberlikte kötü günleri çabuk atlatacağız” diye konuştu.