İzmir Haberleri

Yürüyen merdiven projesi için karar verildi!

Dünkü toplantının ardından Tarihi Asansör'e yürüyen merdiven yapılması projesine dair bugün tekrar toplanıldı. Vatandaşın istediği oldu, proje iptal edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Karataş Mahallesi 308 sokakta yapılması planlanan yürüyen merdiven projesi için Halk Toplantısı düzenledi. Sokak sakinlerini dinleyen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri toplantı sonunda projeden vazgeçildiğini bildirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3 yıl önce projelendirilen ve ihale süreci de tamamlanan projeyi değerlendirmek için sokak sakinleriyle birlikte bir toplantı düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği toplantıda Karataş Mahallesinin merdivenli sokaklarından olan ve Tarihi Asansör binasının da üst sokağı olan 308 no’lu sokağa yürüyen merdiven yapılması projesi değerlendirildi. Bugüne kadar sokak sakinlerinin çeşitli sebeplerden dolayı projeye gelen tepkilerini değerlendirmek üzere Tarihi Asansör’ün Ceneviz salonunda gerçekleştirilen toplantıya Belediye yetkilileri ve sokak sakinleri katıldı.

Gerçekleştirilen toplantıda öncelikle İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı yetkilileri gerçekleştirilmesi planlanan Yürüyen Merdiven projesi hakkında sokak sakinlerini bilgilendirdi. İzmir Büyükseşhir Belediyesi Genel sekreter Yardımcısı Eser Atak, toplantının son bölümünde sokak sakinlerinin görüşlerini ve isteklerini dinledi. Atak yaptığı açıklamada sokağı kullanan ve daha üst sokaklarda oturan vatandaşların bu projeye dair yoğun taleplerinin olmasının yanı sıra sokakta yaşayan vatandaşların projeye yönelik yoğun tepki ve şikayetlerinin olduğunun anlaşıldığını belirtti.

Merdivenli sokaklarda oturan, özellikle yaşlı, çocuklu ve hasta vatandaşların konfor seviyelerinin arttırılması için projenin hayata geçirilmesinin amaçlandığını belirten Atak, “Eğer bir tepki varsa, istenmiyorsa bunu da değerlendirmek bizim görevimiz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in demokrasiye ve katılımcılığa verdiği önemi herkes biliyor. Büyükşehir yönetimi, halka rağmen bir şey yapmaz” dedi.

PROJE İPTAL EDİLDİ

Eser Atak toplantı sonrasında elde edilen verileri İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’e rapor olarak iletti. Soyer’le yaptığı görüşmeden sonra tekrar açıklama yapan Eser Atak, “Kentte bisiklet ve yaya ulaşımının konforunu artırmak, bizim temel stratejilerimizden biri. Bu doğrultuda, Konak ilçesinin merdivenli ve yokuş sokaklarında yaşayan yurttaşlarımızdan çok sayıda yürüyen merdiven talebi var. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hazır projeyi, ihtiyaç duyulan ve talep edilen sokaklardan birine uygulamamızı istedi. Bu şekilde revize ederek projeyi başka bir yerde uygulayacağız” diyerek projenin iptal edildiğini bildirdi.