Kamu

Yurtiçi kargo takip sorgulama işlemi nasıl yapılır? Yurtiçi kargo iletişim numarası nedir?

Dijital teknolojilerin gelişimi ile beraber vatandaşlar daha fazla online alışveriş yapmaya başladılar. Aldıkları ürünün kargo şirketi tarafından ne zaman teslim edileceğini öğrenmek isteyen vatandaşlar, kargo takip sorgulama işlemini nasıl yapacaklarını öğrenmek istiyorlar. Haberimizde “Yurtiçi kargo takip sorgulama işlemi nasıl yapılır?” sorusunun cevabını okuyucularımız ile paylaştık. Ayrıca gönderi kodu, kargo durumunu, kargo iletişim numarası ve kargo fiyatlarına da haberimizden ulaşabilirsiniz.

Online alışverişin artması ile beraber, kargo şirketleri hakkında da daha fazla araştırma yapılmaya başlandı. Kargolarının ne zaman kendilerine teslim edileceğini öğrenmek isteyen vatandaşlar, kargo takip sorgulama işlemini nasıl yapacaklarını araştırıyorlar. Yurtiçi kargo takip sorgulama işlemini nasıl yapacağınızı; gönderi kodu, kargo durumunu,kargo iletişim numaralarını ve kargo fiyatlarını  egehaber.com haberimizden öğrenebilirsiniz.

Yurtiçi Kargo Takip Sorgulama Nasıl Yapılır?

Yurtiçi kargo takip sorgulama işlemi Yurtiçi Kargonun internet sitesinden ya da Yurtiçi Kargo uygulamasını sorgulayarak yapabilirsiniz. Yurtiçi Kargo takip için size verilen gönderi kodunu şu adımları takip ederek gönderinizi hızlıca nerede olduğunu öğrenebilirsiniz:

İlk olarak, yurticikargo.com adresine giriniz.
Online servisler bölümünden gönderi sorgula kısmına tıklayınız.
Gönderi takibi bölümünde size verilen gönderi kodunu yazınız.
Sorgula butonuna basınız.
Bu adımları takip ederek Yurtiçi Kargo yurt içi ve yurt dışı gönderilerinizi kolayca takip edebilirsiniz. egehaber.com Gönderi kodu sayesinde paketinizin hangi şubede olduğunu, kime teslim edildiğini ve teslim saatini kolaylıkla gönderi takibi bölümünden öğrenebilirsiniz.

Yurtiçi Kargo Gönderi Kodu Nasıl Öğrenilir?

Yurtiçi Kargonun gönderi numarasını öğrenmek için paketinizi teslim ederken size verilen evrakları kullanabilirsiniz. Gönderi kodu yerine AWB kodu olarak da geçen bu numarayı teslim ettiğiniz veya gönderi yaptığınız ürün için teslim aldığınız kağıdın sağ üst köşesinde görebilirsiniz. Gönderi kodu veya AWB kodu barkodun tam altındaki numaradır. Bu numaralar sayesinde gönderiniz hakkındaki bütün bilgilere ulaşmanız mümkündür. Gönderi numarasını kullanarak:

Kargo durumunu,
Kargonun nerede olduğunu,
Kargonun teslim edildiği kişiyi,
Kargonun teslim saatini öğrenebilirsiniz.

Görüldüğü üzere göndere kodu veya diğer adıyla AWB kodu bir gönderiyi sorgulamak için en önemli araçtır. Bu numaraya sahip olmadan gönderiniz hakkındaki bir bilgiye ulaşmanız neredeyse imkansızdır.

Yurtiçi Kargo Takip İletişim Araçları Nelerdir?

Yurtiçi Kargo iletişim araçları açısından müşteri memnuniyetini sağlamaya yetecek alternatife sahiptir. Yurtiçi Kargo ile gönderilerinizin son durumunu öğrenmek için 12 haneli gönderi kodunuz ile aşağıda sıralanan alternatif iletişim kanallarını kullanabilirsiniz:

444 99 99 numaralı çağrı merkezini arayarak gönderiniz hakkındaki her şeyi öğrenebilirsiniz. Yurtiçi Kargonun müşteri memnuniyetini amaçlayan hizmet anlayışı gereği iletişim hattı ile mesai saatleri içerisinde kargo ile ilgili tüm sorularınıza yanıt bulabilirsiniz. Yurtiçi Kargo takip işlemleriniz için Yurtiçi Kargo müşteri hizmetlerini kullanabilirsiniz.

Yurtiçi Kargo uygulamasını Android veya IOS işletim sistemine sahip akıllı cihazınıza indirerek kargo takip işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Uygulamayı çalıştırmanın ardından 12 haneli takip numarasını gönderi sorgula kısmına yazarak kargonuzun durumunu öğrenebilirsiniz.

yurticikargo.com adresi üzerinden canlı destek alarak kargo takip numarası bilginizle kargo durumunuz hakkında net bilgi alabilirsiniz.

yurticikargo.com adresine girerek bize ulaşın menüsüne tıklayın. Orada öneri, şikayet veya taleplerinizi önünüze çıkan forma doldurun. Ancak, formda sizden istenilen bütün bilgileri eksiksiz ve doğru girdiğinizden emin olun. Ayrıca, 12 haneli gönderi kodunu istenilen forma yazdığınız zaman müşteri temsilcisinin size geri dönüşü hızlı olacaktır.

Yurtiçi Kargo Şubeleri Üzerinden Kargo Takibi Yapabilir Miyim?

Yurtiçi Kargo şubelerinden kargo takibi yapılabilir. Kargonuzun geleceği şubenin iletişim numarasını kullanarak:
TC Kimlik Numaranız
Kargo Takip Numaranız
Aracılığı ile kargo sorgulama işlemini kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Yurtiçi Kargo Şube Telefonunu Nasıl Öğrenirim?

Yurtiçi Kargo şube telefonunu öğrenmek için yurticikargo.com.tr adresine giriş yaparak “Şube “Sorgula” hizmetini kullanmanız yeterlidir. Ana sayfa üzerinde “Online Hizmetler” menüsü altında yer alan ilgili sekmeye giriş yaparak kargonuzun geleceği Yurtiçi Kargo adres bilgilerini aratmanız sonrası şube iletişim numarasına kolayca ulaşabilirsiniz.

Yurtiçi Kargo Takip Ücretli Mi?

Yurtiçi kargo takip ücreti bulunmamaktadır. Yurtiçi Kargo şubeleri haricinde Yurtiçi Kargonun tüm iletişim kanallarını ücretsiz olarak kullanarak kargo takip işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Yurtiçi Kargo takip işlemi için şubeleri tercih etmeniz halinde GSM operatörünüzün sabit hatları arama ücreti ile işleminiz ücretlendirilir.

Kaynak: egehaber.com