GenelGündem

Yunanistan’dan şok açıklama! “Askerlerimizi geri çekmiyoruz!”

Yunan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, Yunan adalarında konuşlu askerlerin geri çekilmesi konusunun tartışmaya açık bir konu olmadığını belirtti.

Oruç Reis Sismik Araştırma gemisinin Doğu Akdeniz’deki faaliyetleriyle başlayan gerginlik karşılıklı Navtex’ler ver açıklamalarla devam ediyor. Son olarak, Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, adalarda konuşlu olan askerlerin geri çekilmesinin asla söz konusu olmadığını belirtti.

TARTIŞMAYA AÇIK BİLE DEĞİL

SKAI TV’ye konuşan Stelios Petsas, Ege Denizi’ndeki Yunan adalarında konuşlu olan askerler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Askerlerin adalardan çekilmesinin söz konusu olmadığını belirten Petsas, bunu hiçbir Yunan yetkilinin tartışmaya açmayacağını dile getirdi. Türkiye’nin taraf olmadığı için On İki Ada ile ilgili hiçbir söz hakkına sahip olamayacağını iddia eden Petsas, Yunanistan’ın egemenliğini korumak için her şeyi yapacaklarını da sözlerine ekledi.

MİÇOTAKİS İLE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNDE SON DURUM

Yunan sözcü, Miçotakis ile Erdoğan arasında bir görüşme olup olmayacağını sorusunu da cevapladı. Petsas, iki ülke arasında güven tahsis edilir ve gerekli hazırlıklar yapılırsa bunun mümkün olabileceğini söyledi.

Petsas ayrıca, Güney Kıbrıs’la her konuda tam koordine içinde çalıştıklarını aktardı.