Genel

Yunanistan ve Almanya arasında kriz çıktı!

Atina yönetiminin verdiği 300 milyar euroluk sözlü notaya, Berlin’den “Tazminat konusu siyasi ve hukuki olarak kapanmıştır” yanıtı geldi.

ALMANYA’DAN YANIT

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Rainer Breul,  Yunanistan’ın Birinci ve İkinci Dünya savaşlarında Almanya’nın neden olduğu  zarara karşılık talep ettiği tazminata ilişkin “Tazminat konusu siyasi ve hukuki  olarak kapanmıştır.” dedi. 

Breul, Berlin’de düzenlenen basın toplantısında, Yunanistan’ın  tazminata ilişkin verdiği sözlü notanın dün Yunan Büyükelçisi tarafından  Dışişleri Bakanlığına verildiğini belirtti.

Notanın içeriğinin ve Yunan Parlamentosunun kararının kendileri  tarafından incelendiğini ifade eden Breul, Alman hükümetinin notaya cevap verip  vermeyeceğini ise söyleyemeyeceğini kaydetti.

Almanya’nın bu konudaki tutumunun değişmediğini aktaran Breul,  “Tazminat konusu siyasi ve hukuki olarak kapanmıştır.” değerlendirmesinde  bulundu.

Yunanistan’ın dün verdiği notada, Almanya’dan “Yunan halkı için büyük  öneme sahip maddi ve manevi bu mesele için müzakerelere başlanılması” talep  edilmişti. Sözü edilen tazminat miktarı, 300 milyar euro.

Yunan Meclisi de nisan ayında, Almanya’dan savaş tazminatı talep  edilmesine yönelik önergeyi onaylamıştı.

Bir yanıt yazın