Genel

Yumurta üzerindeki sayıların anlamı var! Eğer üzerinde 3 yazıyorsa…

Milyonlarca vatandaşın kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan yumurta, üzerinde yazılan sayılar ile satışa sunuluyor. Ancak pek çok vatandaş bu sayılar hakkında yeterli bilgiye sahip değil. Oysa yumurtaların üzerinde yazılı olan 0,1,2,3 kodlarının bir anlamı var. Eğer yumurtanızın üzerinde 3 yazıyorsa… İşte yumurta üzerinde yazan kodların anlamları

A, D, E ve B grubu vitaminleri sağlaması ve pek çok sağlıklı özelliği ile yumurta Türkiye’de vatandaşların en çok tükettikleri ürünlerden biri. Özellikle kahvaltıların vazgeçilmezi olan yumurtayı satın alırken, vatandaşların bazı ayrıntılardan haberdar olması gerekiyor. Bu kapsamda pek çok vatandaş yumurta üzerinde yazan 0,1,2 ve 3 kodlarından habersiz. Ancak bu kodların bir anlamı var.

0 kodunun anlamı

Yumurtanın üzerindeki kod 0 ile başlıyorsa, tavuğun yetiştiriciliği ve kullandığı yem organiktir, hiçbir kimyasal barındırmadığından en sağlıklı yumurta 0 kod ile başlayan yumurtadır.

1 kodunun anlamı

Yumurtanın üzerindeki kod 1 ile başlıyorsa, bu yumurta gezen tavuk yumurtasıdır. Kümeslerde değil, tavuk çiftliklerinde yetişen ve özgür gezen tavukların yumurtaları 1 kodu ile başlar.

2 kodunun anlamı

2 ile başlayan kodlar yumurtanın kümes tavuğu yumurtası olduğunu gösterir. Piyasadaki yumurtaların çoğu 2 kodu ile başlar.

3 kodunun anlamı

Eğer aldığınız yumurta 3 kodu ile başlıyorsa, bu yumurtanızın tavuk çiftliklerinde fabrikasyon usulü üretildiğini gösterir. En ucuza satılan yumurtalar 3 kodu ile başlayan yumurtalardır.