Ekonomi

Yumurta, ayçiçeği yağı ve süt ürünlerinde fiyatlar artmaya devam ediyor!

Corona virüsü salgını döneminde milyonlarca vatandaş, maaşlarına yapılacak olan zammı merak ediyor. Öte yandan son dönemde yumurta, ayçiçeği yağı ve süt ürünlerinde fiyat artışları meydana geliyor. Marketlerde yapılan zamlar vatandaşların tepkisine neden olurken, Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu konu hakkında değerlendirmede bulundu.

Salgın döneminde marketlerdeki ürünlere gelen zamlar tepkilere neden oluyor. Son dönemde özellikle ayçiçeği yağına yapılan zamlar sosyal medyada gündem olmuştu. Bazı marketlerde ise hırsızlıklara karşı yağlara alarm takıldığı görülmüştü.

Fiyat artışı yapanlar hesabını verirler

Yumurta, ayçiçeği yağı ve süt ürünlerinde fiyat artışları devam ediyor. Vatandaşları isyan ettiren fiyatlar karşısında Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu ve Tüketiciyi Koruma Derneği Genel Başkanı Aziz Koçal Haber7’ye açıklamalarda bulundu.

Vatandaşların fiyatlardan şikayet ettiğini ifade eden Ağaoğlu, “Fiyat artışı genellikle kaynakta yapılıyor. Sorun esnafta değil. Sorun arka planda çalışan aracılarda. Haksız fiyat artışı yapanlar bunun hesabını verirler. Ticaret Bakanlığı 10 bin 375 lira ceza keser bunu on kat da arttırabilir. Fırsatçılık, vurgunculuk yapmak isteyenler bilsinler ki bu başlarına dert olur” dedi.

Koçal açıklamasının devamında ise şu ifadeleri kullandı:

“Son zamanlarda özellikle temel gıda maddelerinde çok ciddi fiyat artışı olduğunu gözlemliyoruz. Bu ürünlerin maliyet girdilerini incelediğimizde ise çok ciddi bir fiyat artışının olmadığını görüyoruz. Bu ürünlerde yapılan fahiş fiyat artışlarının geçerli bir nedeni olmadığını düşünüyoruz. Gerekli denetimlerin yapılarak bu fiyat artışlarının nedeni sorgulanmalıdır. Tüketici de bir önceki aldığı ürün ile yeni aldığı ürün arasındaki fahiş fiyat artışı olduğunu gözlemliyor ise bunları Ticaret Bakanlığı bünyesinde kurulan Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna şikayet edebilirler”