EğitimGündemManşet

Yüksek lisans eğitimi yarıda kalanlar dikkat: Öğrenci affı açıklaması yapıldı!

Öğrenci affı bu yıl en merak edilen konular arasında yer alıyor. Geçtiğimiz haftalarda öğrenci affı için çalışmalara başlandığı duyurulmuştu. Son olarak ise AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda lisans ve yüksek lisans dahil olmak üzere öğrenci affının Meclis’e sunulacağını açıkladı.

Üniversitelere dönmek isteyen binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Öğrenci affı gelişmesi yaşandı. Herhangi bir nedenden okulla ilişiği kesilen öğrenciler için sevindirici haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Tüm gençlerimize bir müjde vermek istiyorum. Kamuoyunda öğrenci affı diye bilinen teklifi önümüzdeki günlerde meclisimizin takdirine sunuyoruz. Yüksek lisans, lisans, doktora seviyesinde ve okulu bırakmış zorunda kalan öğrencilere belirli şartlarda okullara dönüş yolunu açıyor.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar da geçtiğimiz günlerde öğrenci affına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

Özvar açıklamalarında “Bizler, Yükseköğretim Kurulu olarak genel affın sınırları hususunda Meclis’teki milletvekillerimiz ve ilgili parti sorumluları ile bilgileri paylaşacağız. Bu konuda bizden beklenen her türlü bilgi ve veriyi Meclis’imizle paylaşacağız. Genel affın Meclis’in iradesiyle yakında gündeme geleceğini sizlerle paylaşabilirim” ifadelerini kullanmıştı.