Gündem

YSK'nın itiraz iptal kararı sonrası Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener ortak açıklama yaptı

YSK’nın İstanbul seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin itirazları reddetmesinin ardından Millet ittifakı liderleri Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener ortak bir basın toplantısı düzenledi. 

YSK’NIN RET KARARI SONRASI İLK AÇIKLAMA GELDİ

İki lideri görüşme sonrası kameralar karşısına geçti. Kılıçdaroğlu, YSK’nın İstanbul ilçe seçimlerinin reddedilmesine yönelik yaptıkları itirazı reddetmesini değerlendirdi.

KILIÇDAROĞLU: FARKLI BİR KARAR BEKLEMİYORDUK

Kılıçdaroğlu, İYİ Parti’nin YSK’ya yaptığı İstanbul’da seçimlerin tamamının iptal edilsin itirazını reddemesine ilişkin, “Farklı bir karar beklemiyorduk. YSK kendisini reddeden bir kurul. Düşünün sandık aynı, heyet aynı, seçmen aynı, oy kullanıyorlar. Oyları aynı zarfa koyuyorlar. YSK, sadece birini doğru bulmuyorum diyor. Neden burada yanlışlık yapıldı! Hangi gerekçeye göre.” ifadelerini kullandı.

MİLLİ İRADEYE DARBE YAPILMIŞTIR

Kılıçdaroğlu YSK ile ilgili eleştirilerini devam ettirerek, ‘İstanbul halkının iradesi çalınmış, YSK milli iradeye darbe yapmıştır’ dedi.

AKŞENER: “İMAMOĞLU’NU DESTEKLEYECEĞİZ”

Kılıçdaroğlu’nun ardından konuşan Akşener,  “Ben Sayın Kılıçdaroğlu’na ziyareti için teşekkür ediyorum. Malum İstanbul’da bir seçim yenilenmesi var bu konuda kendileri ile görüştü. Sayın Ekrem İmamoğlu’nu dün desteklemiştik bugün de elimizdeki tüm imkanlarla destekleyeceğiz. Ben Cumhur İttifakı’nın büyük bir küçük ortağı ile buradan da seslenmek istiyorum. Hadi milleti ikiye böldünüz de kendiniz bari ara sıra bir araya gelin de hatlar karışmasın” şeklinde konuştu.

İki lider açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

YSK’nın ret kararına ilişkin bir soruya cevap veren Kılıçdaroğlu, “YSK kendisini reddeden bir kurum. Farklı bir kararı beklemek zaten yanlış olurdu” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın