Gündem

YSK, Ekrem İmamoğlu'na 180 bin kişi kazandırdı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Twitter hesabı, Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını aldığı gün etkileşimini arttırmıştı. 17 Nisan’da 367 bin takipçisi olan hesap, bir gün içinde bu sayıyı 455 bine çıkarmıştı. İBB hesabı, YSK’nın kararının ardından iki gün içerisinde tam 75 bin takipçi kaybetti. Ekrem İmamoğlu’nu da takipten çıkaran hesap, İmamoğlu ile ilgili paylaştığı tweetleri sildi.

2 MİLYON 211 BİN

Ekrem İmamoğlu, seçim kampanyası sürecinde sosyal medyayı en aktif kullanan siyasetçi oldu. Özellikle genç seçmene sosyal ağlardan ulaşmaya çalışan İmamoğlu, özel sosyal medya içerikleriyle en fazla etkileşim alan adaylar arasında ilk sıralarda yer aldı. Ekrem İmamoğlu ile ilgili yaşanan her gelişme Twitter hesabını da etkiledi. İmamoğlu, aday olduğunda 55 bin, 31 Mart gecesi 487 bin, mazbatayı aldığı gün 57 bin ve YSK’nın seçimleri iptal etmesiyle 180 bin takipçi kazanarak, takipçi sayısını 2 milyon 211 bine çıkardı.

ANLIK TAKİPÇİ SAYISI ARTTI

YSK’nın kararından sonra İmamoğlu’na Twitter’dan destek sadece paylaşımlarla değil, anlık takipçi sayısının artmasıyla da geldi. 6 Nisan’da 2 milyon 31 bin takipçisi olan İmamoğlu’nun şu anda 2 milyon 211 bin takipçisi var.

Bir yanıt yazın