GündemTeknoloji

YouTube kararını açıkladı: Artık yasaklandı!

Koronavirüs önlemleri kapsamında aşı uygulaması dünya genelinde devam ediyor. Sosyal medya devi YouTube flaş bir karar aldı. Alınan karara göre, YouTube aşı karşıtı içeriklerin tümünü yasakladı. Öte yandan yalnızca koronavirüs aşısı değil diğer aşıları hedef alan içeriklere de izin verilmeyecek.

Reuters’ın Washington Post’a dayandırdığı habere göre, aşı karşıtı videoların yer aldığı popüler video paylaşım sitesi YouTube, önemli bir karara imza attı. YouTube aşı karşıtı içeriklerin tümünü yasaklama kararı aldı.

Reuters’ın Washington Post’a dayandırdığı habere göre YouTube, tüm aşı karşıtı içerikleri engellemeye karar verdi. Ancak YouTube’un yasaklama kararı sadece koronavirüs aşılarıyla sınırlı değil.

YOUTUBE DİĞER AŞILAR İÇİN DE HAREKETE GEÇTİ

YouTube, koronavirüs aşılarının yanı sıra, kızamık ve su çiçeği gibi diğer aşıları hedef alan içeriklere de geçit vermeyecek.

YouTube’un Küresel Güven ve Güvenlik Başkan Yardımcısı Matt Halprin’e atıfta bulunan haber, şirketin birkaç kanalı kapatarak önde gelen aşı karşıtı eylemcileri yasaklama kararı aldığını bildirdi.

Habere bakılırsa, bunlar arasında aşı karşıtı hareketin dikkat çeken isimlerinden olan Robert F. Kennedy Jr. ve Joseph Mercola var.