Gündem

Yol Kesip Tehditler Savuran Suriyeli Sınır Dışı Ediliyor

İstanbul Bağcılar’da gerçekleşen olayda Bağcılar’da esnaflık yapan Suriye uyruklu Hamza Hammamı isimli şahıs, yol ortasına sandalyesini çekerek etrafa hakaretler etti. Yolu trafiğe kesen şahıs emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı.

Sokağı Birbirine Kattı

Dükkan önünde yolun ortasına çektiği sandalyede oturan şahıs trafiği engellediğine dair vatandaştan uyarı almasına rağmen yaptığı eyleme devam etti. Sürekli korna çalınmasına karşılık “erkek olan buraya gelsin” tarzındaki söylemleri ile etraftaki insanları kavgaya kışkırttı. Kesilen yoldan geçmek isteyen sürücü tarafında uyarıldığı halde yolu açmayan şahıs ile sürücü arasında tartışma başladı. Etrafa hakaretler ve tehditler savuran şahıs yolu açmamakta ısrar etti. Olaya etraftaki diğer vatandaşların da karışması ile sokak birbirine girdi.

Soruşturma Başlatıldı

Olayın görüntülerinin yayınlanmasının ardından savcılık şahıs hakkında “ halk arasında kin ve düşmanlığa tahrik yolu açmak ve etrafa tehditlerde bulunmak” suçundan soruşturma başlattı. Gözaltına alınan Suriye uyruklu Hamza Hammamı Bakırköy Adliyesine sevk edildi. İlk ifadesinde kendisine saldırıldığını kendisini korumak amaçlı hareket ettiğini kimseyi tehdit etmediğini sürekli kornaya basan şoförü sadece uyarmak istediğini ancak kendisine saldırıldığını araçta kadın ve çocukların olduğunu bilmediğini polisin gelmesi üzerine yerinden kalktığını ve Türk halkına saygı duyduğunu 7-8 yıldır bu ülkede olduğunu değerlerine saygı duyduğunu kendisinin suç işlemediği ve kimseye zarar vermediğini kendisinin darp edildiğini ifade eden şahıs kimseyi darp etmediğini dile getirdi.

Sınır Dışı Edilecek

Hakkında soruşturma açılan şahıs Bakırköy Adliyesine sevk edildikten sonra ifadesi alındı. “Kasten yaralama” ve “tehdit ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” suçlarından ifadesi alınan Suriyeli Hamza Hammamı ifadesinin alınmasından sonra sınır dışı edilmek üzere emniyete teslim edildi.