EğitimGündemManşet

YKS kaçta bitecek: Sınavdan sonra otobüsler bedava mı?

Bugün YKS’ye binlerce kişi katılacak. Bu nedenle sınavın kaçta başlayacağı ve biteceği hakkında internet sayfalarından araştırmalar yapılıyor. Öte yandan sınav nedeniyle bugün otobüslerin de ücretsiz olup olmadığı merak ediliyor.

18-19 Haziran’da düzenlenecek YKS için heyecan dorukta. Bu yıl sınava 3 milyon 243 bin 425 aday başvurdu. Binlerce kişinin katılım sağlayacağı sınav için ise internet sayfalarında araştırmalar yapılıyor. Sınava katılım sağlayacak olanlar ve velileri sınavın kaçta biteceğini internet sayfalarında araştırıyor.

YKS kaçta başlayacak?

YKS ilk oturum (TYT) saat 10.15’te başlayacak ve sınav 165 dakika sürecek. İkinci oturum (AYT) saat 10.15’te başlayacak ve sınav 180 dakika sürecek. YKS üçüncü oturum (YDT) saat 15.45’te başlayacak ve sınav 120 dakika sürecek.

Sınavdan sonra otobüsler bedava mı?

İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri tarafından yapılan açıklamalara göre, Metro İstanbul, İETT ve Şehir Hatları; öğrencilere ve sınav görevlilerine ücretsiz olarak hizmet verecek. Sınav başlangıcının 2 saat öncesinden başlayan ücretsiz ulaşım imkanı, sınav bitişinin 2 saat sonrasına kadar devam edecek.
Ankara’da da YKS’ye katılacak öğrenciler, sınav giriş belgelerini göstermeleri şartıyla kendileri, velileri ve görevli öğretmenler sınav gününde ücretsiz faydalanabilecekler.