Eğitim

YKS baraj puanı kaç? YKS baraj puanı kaç olacak?

Türkiye’de bu sene binlerce kişi YKS sınavlarına katıldı. Bu sene yapılan sınav ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “170-180 filan gibi böyle bir durum. YÖK Başkanımız ile de konuyu görüştüm. Onlar da bir çalışma yaptılar ve şimdi olayı çok daha fazla sayıda gencin mağdur olmayacağı bir duruma getirdiler.” İfadelerini kullanmıştı.

Bu sene Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)’ye katılım sağlayan adayların yüzde 68’i 150 puan barajını geçebildi. Baraj geçemeyen öğrenciler için ise baraj puanlarının düşürülmesi gündemde. Bu kapsamda Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’ün çalışmayı tamamladığı öğrenildi. Yakın zamanda nihai kararın açıklanması bekleniyor.

TYT baraj puanı 140’a çekilsin

Öte yandan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Üniversite sınavı kaldırılmadan, üniversite kapılarına yığılan genç kuşağın özlemleri karşılanmadan hakkaniyetli ve huzurlu bir vicdana kuşkusuz sahip olamayız. Salgın dönemi göz önüne alınarak TYT baraj puanın 140’a, AYT baraj puanın da 160’a çekilmesi teklif ve temennimizdir” demişti.