Gündem

Yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı? Yılbaşında hangi tedbirler uygulanacak?

Corona virüsü salgını nedeniyle bu sene yılbaşı gecesinin nasıl geçeceği merak ediliyor. Bu nedenle vatandaşlar, “Yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı?, “ Yılbaşında hangi tedbirler uygulanacak?” araştırmaları yapılıyorlar. İşte son yapılan açıklamalara göre, Türkiye’de yılbaşı kısıtlama uygulamaları…

Günlük vaka sayısı 30 binin üzerine çıkan Türkiye’de yeni corona virüsü tedbir kararları alındı. Aralık ayına girmiş olmakla beraber, yeni yılda uygulanacak tedbirlerde merak konusu oldu. Bu nedenle vatandaşlar, “Yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı?, “ Yılbaşında hangi tedbirler uygulanacak?” sorularının cevaplarını araştırıyorlar.
İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede, Kış mevsimi nedeniyle kapalı alanlarda daha fazla vakit geçirilen bu süreçte vatandaşlarımızın evlerde misafir kabulünün salgının bulaşma/yayılım hızını artırdığı göz önüne alındığında; ¬Evlerde gün, mevlid, taziye, yılbaşı kutlaması gibi toplulukların bir araya geleceği etkinliklere müsaade edilmemesi kararı alındığı açıklandı.

4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması gelebilir

Tedbirlere ilişkin açıklamada bulunan Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi, yılbaşında hareketliliği azaltmak için perşembe gününe denk gelen 31 Aralık’tan itibaren hafta sonu ile birlikte 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması söz konusu olabileceğini açıkladı. İlhan tarafından yapılan açıklamalarda, “Böylece yılbaşı nedeniyle toplumda insanların hareketliliği de azalmış olur, dışarıda bir araya gelme engellenmiş olur, ev içinde bir araya gelme engellenmiş olur. Bilindiği gibi Ramazan Bayramı’nda da aynı kısıtlamayı yapmıştık. Şimdi 4 gün daha bir kısıtlama ile koronavirüs enfeksiyonunın önü alınmaya çalışılabilir” denildi.