Gündem

Yılbaşında alkol yasağı olacak mı? Yılbaşında kuruyemişçiler açık olacak mı?

Yılbaşına az bir süre kaldı. Bu nedenle vatandaşlar yılbaşında nelerin yasak olduğunu merak ediyorlar. “Yılbaşında alkol yasağı olacak mı?”, “ Yılbaşında kuruyemişçiler açık olacak mı?” sorularının cevapları haberimizde…

Bu sene corona virüsü salgını nedeniyle Türkiye’de 4 gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Bu kapsamda vatandaşlar, “Yılbaşında alkol yasağı olacak mı?”, “ Yılbaşında kuruyemişçiler açık olacak mı?” sorularının cevaplarını internet sayfalarında araştırıyorlar.

Alkol satışı yasak olacak mı?

Türkiye’de sokağa çıkma yasağının uygulandığı günlerde alkol satışının yapıldığı tekel bayiler kapalı oluyor. Öte yandan marketlerde de yasak saatlerinde alkol satışı yasaklanıyor. Bu kapsamda 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında alkol satışının yapılmayacağı öngörülüyor.

Kuruyemişçiler açık olacak mı?

Bir önceki sokağa çıkma kısıtlaması genelgesine göre, kısıtlamanın olduğu günler market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-¬17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilir. Vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

Canlı müzik yasak

Vatandaşlar yılbaşında uygulanacak yasakları merak ediyordu. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı yeni bir genelge yayımladı. 81 il valiliğine gönderilen genelgeye göre, yılbaşında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında otel ve konaklama tesislerinde kutlama yapılmasına izin verilmeyecek.

Tesisler, yılbaşında yemekli-müzikli kutlama/eğlence programları yapılacağı yönünde kampanya veya reklam faaliyetlerinde bulunamayacak.

Yılbaşında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması günlerinde otel ve konaklama tesislerinde disk jokey performansı dahil canlı müzik icra edilmeyecek.

Yılbaşında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması günlerinde saat 22.00’den itibaren otellerdeki restoran, lokanta ve diğer salonlarda kayıt dinletilmesi de dahil hiçbir şartta müzik yayınına izin verilmeyecek.