GündemManşet

Yılbaşı kutlamaları için genelge gönderildi: Bunlara izin yok!

Gelen son dakika haberine göre, İçişleri Bakanlığı, yılbaşında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamalarına ilişkin genelge yayımladı. Söz konusu genelgeye göre, otel ve konaklama tesislerinin yılbaşı kutlama programı yapmasına, eğlence, balo düzenlenmesine yasak getirildi.

Vatandaşlar yılbaşında uygulanacak yasakları merak ediyordu. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı yeni bir genelge yayımladı. 81 il valiliğine gönderilen genelgeye göre, yılbaşında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında otel ve konaklama tesislerinde kutlama yapılmasına izin verilmeyecek.

Canlı müzik yasak!

Tesisler, yılbaşında yemekli-müzikli kutlama/eğlence programları yapılacağı yönünde kampanya veya reklam faaliyetlerinde bulunamayacak.

Yılbaşında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması günlerinde otel ve konaklama tesislerinde disk jokey performansı dahil canlı müzik icra edilmeyecek.

Yılbaşında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması günlerinde saat 22.00’den itibaren otellerdeki restoran, lokanta ve diğer salonlarda kayıt dinletilmesi de dahil hiçbir şartta müzik yayınına izin verilmeyecek.