Gündem

Yılbaşı için plan yapanlar dikkat: Sokağa çıkma yasağı açıklaması yapıldı!

Yeni yıl için pek çok vatandaş şimdiden plan yapmaya başladı. Ancak artan vaka sayıları nedeniyle bu sene yılbaşında sokağa çıkma yasağı uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor. Yılbaşında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağına dair resmi makamlardan henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak 29 Ekim sonrasında sokağa çıkma yasağının uygulanacağı iddialarına Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yanıt verdi.

Corona virüsü pandemisi sürecinde artan vaka sayıları nedeniyle vatandaşlar sokağa çıkma kısıtlaması endişesi yaşıyor. Bir Televizyon programına konuk olan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili açıklamada bulundu.

29 Ekim sonrası tam kapanma olacak iddialarını yanıtlayan Sözcü Kalın, “Hayır, böyle bir şey söz konusu değil. İnşallah 29 Ekim’i de çok güzel, coşkulu bir şekilde kutlayacağız. İstanbul’da da biliyorsunuz, çok güzel, büyük bir eser o gün açılacak. AKM açılacak. 29 Ekim’den sonra da biz normal hayatımıza tedbirleri uygulayarak devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz sene sokağa çıkma yasağı gelmişti

1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi, 3 Ocak Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 05.00’de tamamlanacak şekilde 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı.