Gündem

Yeniden sokağa çıkma yasağı gelecek mi? Cumhurbaşkanı’ndan açıklama!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan önlemlerde hafta sonu sokağa çıkma yasağı bu hafta da ugulanacağı haberinin üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iptal ettiğini duyurmasının üzerine akıllarda bir daha sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı? oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu soruya cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını duyurmasının ardından akıllara gelen bir daha sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı sorusuna cevap geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sokağa çıkma yasağının kaldırılmasına lişkin yaptığı açıklamada vatandaşlara önemli uyarıda bulunarak uyulmadığı taktirde sokağa çıkma yasağının yeniden gündeme gelebileceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 yeni millet bahçesininin açılış töreninde konuştu. Erdoğan’ın açıklamasından satır başları:

Bugünkülerle birlikte toplam 23 millet bahçesine ulaşmış oluyoruz. 2023 yılına kadar 81 ilimizin hepsinde millet bahçesi yapmış olacağız.

VATANDAŞLARA UYARILARDA BULUNDU

Bilindiği gibi salgın döneminde vatandaşlarımızı korumak için birçok tedbiri hayata geçirdik. 700’lü küsürlere kadar düşen günlük vaka sayısı yeniden 1000’li sayılara ulaştı. Bu durumdan dolayı sokağa çıkma kısıtlamasını tekrardan gündeme almış olduk. Dün gece yarısı 15 ilimizde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı ilan edildi. Ülkemizin dört bir tarafındaki vatandaşlarımızdan aldığımız geri dönüşler sonrası kısıtlama kararını yeniden değerlendirme gündemine aldık. Cumhurbaşkanı olarak 15 ilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasını iptal etme kararı aldık. Vatandaşlarımız maske-mesafe-temizlik kurallarına riayet etmeli. Aksi takdirde bu tür sınırlamaların yeniden gündeme gelmesi kaçınılmaz.