Gündem

Yeni yasaklar masada! Şehirler arası seyahat yasağı olacak mı? İzmir, Aydın, Muğla…

Koronavirüs vakalarının artmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yeniden toplanıyor. Toplantıda, bir önceki kabine toplantısında alınan tedbirlerin salgınla mücadelesindeki etkisi değerlendirilecek. Peki, şehirlerarası seyahat yasağı gelecek mi? Sokağa çıkma yasağı genişleyecek mi? İşte masadaki muhtemel kararlar...

Koronavirüs vakaları ülke genelinde tırmanışa geçti. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yeniden toplanıyor. Toplantıda, bir önceki kabine toplantısında alınan tedbirlerin salgınla mücadelesindeki etkisi değerlendirilecek. Peki, şehirlerarası seyahat yasağı gelecek mi? Sokağa çıkma yasağı genişleyecek mi? İşte masadaki muhtemel kararlar…

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçen cuma günü, koronavirüs vakalarının artmasının ardından “Yeni tedbirleri almaya mecburuz ve alacağız” açıklaması yapmıştı. Bunun ardından bugün Beştepe’de toplanacak kabinenin ana gündem maddesi koronavirüs salgınına karşı alınacak yeni önlemler ve kısıtlamalar olacak.

Bir önceki kabine toplantısında alınan tedbirlerin salgınla mücadeleye etkisi masaya yatırılırken, Bilim Kurulu’nun önerileri değerlendirilecek.

MASADAKİ YASAKLAR!

Hürriyet gazetesinden Erdinç Çelikkan’ın haberine göre, Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda toplantıdan çıkması muhtemel bazı kararlar şöyle:

İki haftadır hafta sonları saat 20.00’den sabah saat 10.00’a kadar uygulanan sokağa çıkma yasağı salgının ilk günlerindeki gibi tüm güne yayılabilir.

Salgının kontrol altına alınamadığı bazı şehirlerde sokağa çıkma yasağına hafta içi günler de dahil edilebilir.

ŞEHİRLERARASI SEYAHAT YASAĞI GELECEK Mİ?

Toplantıda vaka ve ölüm sayılarının yüksek olduğu Edirne, Adana, Hatay, Artvin, Aydın, Çanakkale, Kırklareli, Ordu, Trabzon, Tokat, Zonguldak, Mersin, Osmaniye…

Samsun, Muğla, Bursa İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli gibi şehirlere yönelik olarak salgının seyrine göre kademeli şekilde seyahat kısıtlaması getirilebilir.

Havaların soğumasına paralel olarak yüksek risk grubunda olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların her gün dışarı çıkabildiği 3 saatlik sürenin azaltılması da planlanıyor.

Yine salgının seyrine bağlı olarak kalabalık oluşmasının önlenmesi amacıyla bazı mekanlara sınırlama getirilebileceği de belirtiliyor

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI GENİŞLİYOR MU?

Toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bir sunum yapması beklenirken, hafta sonu sokağa çıkma yasağının genişletilmesi, yasağın bazı illerde hafta içi de uygulanması ve büyükşehirlerde seyahat kısıtlaması gibi yeni önlemlerin alınması bekleniyor.

65 yaş üstü ve 20 yaş altı için uygulanan 3 saatlik sokak izninin de süresi kısalabilir.